Şehzade Eğitim Akademisi Etkinlikleri Sürüyor

Eğitimci yazar Nurten Ceceli Alkan, Amasya Kent Konseyi tarafından uygulanan Şehzade Eğitim Akademisi programının beşinci haftasında “Bilişim Çağında İnsan Olmak” adlı konferans verdi.

Şehzade Eğitim Akademisi Etkinlikleri Sürüyor
Amasya Belediyesi Konferans Salonu 'nda düzenlenen konferansta, çocuğun ilk ve en önemli eğitimini evde aldığına dikkat çeken Ceceli Alkan, ebeveynlerin bu konuda etkin anne, baba olmaları gerektiğini söyledi.Herkesin çocuğunun akıllı, dürüst ve çalışkan olması için dua ettiğini, ancak bir kardiyologdan randevu almanın psikiyatristten randevu almaktan daha kolay hale geldiğini anımsatan Ceceli Alkan, “Niye bu kadar ruhsal dengesi bozuk. Niye bu kadar yanlışlara giden birileri var sorusunu sormak gerekiyor. Çünkü sağımıza, solumuza baktığımızda konuda, komşuda bencil evlatların varlığını görüyoruz. Ama çocuk evde yetişiyor. Okulda istenildiği kadar dürüstlük, sevgi öğretilmeye çalışılsın. Bunların bir erdem olduğu anlatılmaya çalışılsın. Çocuk evdekilerin ağzından duyduğu kadar yükseliyor. Komşu geliyor. 'Ayşe hanım tuzum bitmiş ' diyor. 'Sorma bizimki de bitmiş marketten almamı unuttum ' diyorsunuz. Çocuk diyor ki 'anne içerde var. ' 'Allah 'ın enayisi biz miyiz. Hep bu kadın aynı şeyi istiyor. Bir tuzu bile alamıyor ' diyorsunuz. Çocuk diyor ki, demek ki tuzu bile paylaşma. Olmuyor mu oluyor. Siz de olmuyorsa, yakındakilerde oluyor. O zaman nerde öğreniyor çocuk dürüstlüğü, sevgiyi, vefayı, ahlakı, bir dolu erdemi evde öğreniyor. Bir yere göndermekle, o sadece pekiştiriyor. O yüzden diyoruz ki etkin anne, baba olmak gerekiyor” diye konuştu.

Konferansa Amasya Kent Konseyi Başkanı Osman Akbaş 'ın yanı sıra Vali A. Celil Öz 'ün eşi Rukiye Öz ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir 'in eşi Hilal Özdemir 'de katıldı.Kent Konseyi Başkanı ve Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, 16 haftalık eğitimde insan ilişkileri, çocukların eğitimi, ekonomik, sosyal ve kültürel, sağlık, emniyet, din ve kişisel gelişim gibi çeşitli konularının işleneceğini kaydetti.
Kaynak: İHA