Sanko Park'ta 'Sheddeath'e Hayır Sergisi

Marmara Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Ümit Karalar'ın “Türkiye'de her gün şiddete maruz kalan üç kadın hayatını kaybediyor, duyarsız kalmayın” sloganıyla yola çıktığı “Kadın ve Şiddet” konulu fotoğraf sergisinin açılışı 5 Mart Pazartesi günü Sanko Park'ta gerçekleştirilecek.

Sanko Park'ta 'Sheddeath'e Hayır Sergisi
“Kadına Yönelik Şiddete Hayır” konulu “Sheddeath” başlıklı sergiye Doğa Rutkay, Zeynep Beşerler, Deniz Çakır, Rojda Demirer, Zeynep Mansur gibi 50'ye yakın ünlü kadın destek verdi. Fotoğraf sanatçısı Ümit Karalar, ünlü kadınlara uygulanan plastik makyajla şiddet gören kadının yaşadığı duygusal çöküntüyü ve çaresizliği topluma aktarmayı hedefliyor.

Proje mimarı fotoğrafçı Ümit Karalar, abartılmayan plastik makyajın dışında, mimiklerle, şiddetin kadında oluşturduğu duygusal çöküntüyü ve çaresizliği objektifinden topluma aktararak, kadının fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine yol açan, kadının temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan derin toplumsal yaraya dikkat çekmek istediğini belirtiyor.Ümit Karalar'ın bitirme tezi olarak geliştirdiği projede 50'ye yakın kadın ünlü objektif karşısına geçip şiddete hayır dedi.

“Sheddeath” adını taşıyan fotoğraf sergisi 5- 11 Mart tarihleri arasında Sanko Park giriş katta ziyaretçilere sunulacak.
Kaynak: İHA