Bursa Kitap Fuarı'nda Geri Sayım Başladı, Bursalılar Kitaba Doyacak

Bursa Kitap Fuarı, 10-18 Mart tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.



Bursa Kitap Fuarı 10. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Teması “Bursa 'yı Yazmak” olarak belirlenen fuara, 265 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. 9 gün süresince 76 kültür etkinliği ve imza günlerinde 600 yazar okurlarıyla bir araya gelecek.

Bursa 'da düzenlenecek etkinliklere Osman Can, Mustafa Armağan, Mehmet Emin Ay, Şamil Tayyar, Mehmet Altan, Okay Tiryakioğlu, Ahmet Günbay Yıldız, Bejan Matur, Gülten Dayıoğlu, Üstün Dökmen, Muzaffer İzgü, Can Dündar, Cemil Kavukçu, Murat Gülsoy, İpek Çalışlar, Ayfer Tunç, Ahmet Ümit, Mine Soysal, Sedat Sever, Yekta Kopan, Işık Öğütçü, Füsun Önal, Cüneyt Ülsever, Canan Tan, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Haluk Şahin, Sevil Atasoy ve pek çok şair, yazar, bilim insanı katılıyor.

“BURSA 'YI YAZMAK SERGİSİ”

TÜYAP tarafından içerik danışmanlığını Fahri Aral ve Nedret İçli, tasarım danışmanlığını Sadık Karamustafa 'nın yürüttüğü edebiyatta Bursa izlerini, Bursa hakkında yazılmış şiirleri, kitapları, romanları, gezi notlarını içeren kapsamlı bir sergi düzenleniyor. Bursa Kitap Fuarı 'nın 10. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen “Bursa 'yı Yazmak” sergisi titiz bir çalışmanın ürünü olarak ilk kez Bursalı okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Kitap fuarının 10. yılı onuruna bir de kitap-katoloğu hazırlanıyor.

HOLLANDA BURSA KİTAP FUARINDA

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 'nın onur konuğu olan Hollanda tüm yıla yayılan etkinlikler kapsamında, Bursa Kitap Fuarı 'na da katılıyor. Hollanda standında Hollanda edebiyatından Türkçe 'ye çevrilen kitaplar yer alacak.


YAYINEVLERİ DEV FUARA HAZIRLANIYOR

Yayınevlerinin fuar için hazırlıkları da devam ediyor. TİMAŞ Yayınları tarafından yapılan açıklamada, fuarda çok sayıda yazarın okurla buluşacağı belirtildi.

Buna göre, 10 Mart Cumartesi günü Osman Can, Mustafa Armağan ve Mehmet Emin Ay TİMAŞ standında kitaplarını imzalayacak. 11 Mart Pazar günü ise Şamil Tayyar, Mehmet Altan, 16 Mart Cuma günü Okay Tiryakioğlu fuardaki yerini alacak. 17 Mart Cumartesi ve 18 Mart Pazar Ahmet Günbay Yıldız, Bejan Matur ile Mustafa Ulusoy fuara katılarak kitaplarını imzalayacak. TİMAŞ'ın 25'e yakın yazarının fuar boyunca okurlarıyla buluşması bekleniyor.


Girişlerin ücretsiz olduğu fuar, 10-17 Mart tarihleri arasında 10.00-19.30, kapanış günü olan 18 Mart tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.