Çanakkale Ruhu Kepez’de Yaşatıldı

Kepez Belediyesi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97.

Çanakkale Ruhu Kepez’de Yaşatıldı
yılı dolayısıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde tören düzenledi. İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu gösteri ile Çanakkale ruhu yeniden yaşandı. Kepez’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü törenlerle kutlandı. Kepez Belediyesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’inci yıldönümü dolayısıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde anma programı düzenledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında, İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu oratoryom gösterisi ile Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’ın yanı sıra çok sayıda birim müdürlerinin katıldığı programa, şehit ailesi ve yakınları da büyük ilgi gösterdi.

İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin, Çanakkale ruhunu yeniden ortaya koydukları gösteri, davetliler tarafından büyük alkış aldı. Öğrencilerin gösterilerin ardından 1994’ün Eylül ayında Tunceli Mazgirt Darıkent kazasında şehit düşen öğretmen Metin Kaynar’ın babası Osman Kaynar, öğretmeninin şehit oğluna yazdığı duygu yüklü şiiri okudu.

Konuşmaların ardından resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 1. kademe resim yarışmasında ikincilik alan Ali Rıza Altıntaş İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Gülsoy ve 2. kademe şiir yarışmasında ikinci olan Hüseyin Avni Çöllü İlköğretim Okulu öğrencisi İlayda Nurlu’ya ödüllerini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural verdi.

İlköğretim 1. kademe resim yarışması birincisi Ali Rıza Altıntaş İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Öcalan ve 2. kademe şiir yarışmasında Sefa Akın İlköğretim Okulu öğrencisi Nurten Elmas’a ödüllerini, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü verdi.

Anma programının ardından programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tek tek kutlayan Başkan Tütüncü ve protokol üyelerine, fuaye alanında Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiklerin ne zorluklarla mücadele ettiğini, biraz olsun göstermek için “hoşaf ve bir dilim ekmek” ikram edildi .