‘Alp’ için 200 bin lira

Taner Ceylan’ın en büyük ilham kaynaklarından biri olan ve ‘hayat arkadaşım’ dediği Alp’i resmettiği tablosu “Alp”, 200 bin liraya satıldı.

‘Alp’ için 200 bin lira
Beyaz Müzayede 'nin hem Türk hem de dünya sanatından usta isimlerin yanı sıra genç sanatçıların eserlerini de bir araya getiren müzayedesinin ilk bölümü önceki gün Conrad Otel 'de yapıldı.

360 eserin satışa sunulduğu müzayedenin ilk bölümünde 186 eser alıcıya ulaştı. Erol Akyavaş 'ın “Kabe Serisi 'nden” adlı yağlıboya tablosu ile Orhan Peker 'in “Kedili Özden” isimli çalışması bu bölümün en yüksek fiyata satılan eserleri oldu. Her iki sanatçının eseri de 452 bin liraya alıcı buldu.

Müzayedenin bir diğer dikkat çekici ismi ise Taner Ceylan 'dı. Hipergerçekçi tarzıyla Türk resminin önemli isimlerinden biri olan Taner Ceylan 'ın en büyük ilham kaynaklarından biri olan ve 'hayat arkadaşım ' dediği Alp 'i resmettiği tablosu “Alp”, 200 bin liraya satıldı. Sanatçının bu eseri Damiani 'nin 2011 yılında yayımlanan kitabında da yer alıyordu. Ceylan, 2011 'de de Sotheby 's 'in Londra 'daki müzayedesinde bir eseri 310 bin dolara satılarak dikkat çekmişti.

Öte yandan, müzayedenin dün yine Conrad Otel 'de yapılan ikinci bölümüne ise Fahrelnisa Zeid damgasını vurdu. Zeid 'in Fransa 'da Maillol Müzesi 'nden çıkan ve müzayedenin kataloğunun kapağında da yer alan “Red Melody” isimli eseri 325 bin liraya satıldı.