Simav'a Yeni Hükümet Konağı

Kütahya Simav’da 19 Mayıs 2011’deki 5,9’luk depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Simav'a Yeni Hükümet Konağı
Bu kapsamda depremden etkilenen ağır hasarlı 4 Eylül Mahallesi Cumhuriyet Meydanındaki 4 katlı eski Hükümet Konağı yıkılmak üzere sökülürken, TOKİ Fatih Mahallesi Kışla Caddesi üzerine yenisini inşa ediyor. Eski Hükümet Konağının yıkım ihalesini alan yüklenici firmanın söküm işlemlerine başladığını ifade eden Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, birkaç gün içerisinde tamamlanacak işlemlerin ardından binanın yıkılacağını yerinin de belediye tarafından vatandaşlara yeşil alan olarak sunulacağını bildirdi.

Kaymakam Ünal, “Müteahhit firma yeni hükümet konağı inşaatını bir an önce tamamlayıp teslim edebilmek için çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor” dedi.

4 katlı inşa edilen yeni Hükümet Konağının sergileyeceği modern görüntüsü ile turistik Simav 'a yeni bir ivme kazandıracağını ifade eden Kaymakam Ünal, “Hükümet Konağımızın inşaatı her geçen gün yükseliyor. İnşaatın tamamlanması ile deprem nedeniyle şu anda ilçenin değişik semtlerinde kiralık binalarda zor koşullarda hizmet vermeye çalışan birçok kamu kurumu tek çatı altında toplanacak. Vatandaş resmi kurumlardaki işini daha kısa bir sürede ve modern bir ortamda görme olanağına kavuşmuş olacak” dedi.

Söküm çalışmaları için eski hükümet konağının çevresine vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla emniyet şeridi çekilirken araçların bu alana park edilmesi de yasaklandı.
Kaynak: İHA