Hayırsever İşadamı Özkan Yalım Babası Anısına Okul İna Edecek

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde hayırsever işadamı Özkan Yalım tarafından inşa edilecek olan ‘Dursun Yalım Anadolu Öğretmen Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hayırsever İşadamı Özkan Yalım Babası Anısına Okul İna Edecek
Törende konuşan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, hayırseverlerin eğitime yaptığı katkının önemine değindi. Uşak 'ın Sivaslı ilçesinde emekli öğretmen merhum Dursun Yalım 'ın adını taşıyacak olan ve oğlu işadamı Özkan Yalım tarafından inşa edilecek Anadolu Öğretmen Lisesi 'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

18 ayda tamamlanması planlanan okul inşaatının yaklaşık 4 milyon 800 bin TL 'ye mal olacağı öğrenildi. 12 derslikli Dursun Yalım Anadolu Öğretmen Lisesi, 480 öğrenci kapasiteli ve 4 katlı olarak inşa edilecek. Bin 11 metrekare kapalı alana sahip olacak okulun temel atma törenine Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ile Dilek Akagün Yılmaz, Sivaslı Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, AK Parti eski Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, CHP İl Başkanı Mahmut Ünal, Banaz ve Karahallı belediye başkanları, Sivaslı ilçesine bağlı belde belediye başkanları ile Yalım ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde kısa bir konuşma yapan Hayırsever İşadamı Özkan Yalım, babasının 9 Ocak 2010 tarihinde vefat ettiğini belirterek, “Babamın vefatından sonra ilçe kaymakamımız bize okul inşa ederek babamızın adını yaşatmamızı teklif etti. Aile olarak bu teklifi değerlendirdik ve bu okulu inşa etme kararı aldık. Eğitime katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Uşak Milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz ile İsmail Güneş ise konuşmalarında eğitime verilen önemi değerlendirdi. Milletvekili İsmail Güneş ülke genelinde yaklaşık 10 milyon 800 bin ilköğretim okulu öğrencisi bulunduğunu hatırlatarak hükümetin genel bütçeden eğitime ayırdığı bütçeye değindi. 2002 yılınde devletin eğitime genel bütçeden 7 milyar TL ayırdığını ancak bugün itibariyle bu miktarın 32 milyar TL 'ye ulaştığını kaydeden Güneş, “İlimizde 2002 yılında 2 bin 200 derslik vardı. Hükümetlerimiz döneminde bu sayı 2 bin 800 'e çıktı. Bu dersliklerin yarısını hayırseverlerimizin katkısı ile inşa ettik. Sivaslı ilçemizde bu yıl 200 yatak kapasiteli öğrenci yurdu inşa edeceğiz” dedi.

HAYIRSEVERLER DEVLETLE YARIŞIYOR

Eğitime yapılan yatırımların hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini ve eğitimin hayat boyu devam ettiğini ifade eden Uşak Valisi Özdemir Çakacak konuşmasında hayırseverlerin derslik inşa etme konusunda devletle yarıştığını ifade etti. Uşak 'ın eğitimde son yıllarda ciddi başarılar elde ettiğini ve bu başarıların kendilerini gururlandırdığını anlatan Vali Özdemir Çakacak, “Uşak 'ta son üç yılda devlet tarafından 89 derslik inşa edildi. Hayırseverlerimiz ise 88 derslik inşa etti. Eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında hayırseverlerimiz derslik inşa etmede adeta devletle yarışı ediyor. Bu durum da Uşak halkının eğitime bakış açısını açıkça bize gösteriyor. İlimizde son 10 yılda okullaşma oranı iki kat arttı. Okul öncesi eğitimde yüzde 92, ilköğretimde yüzde yüz ve orta öğretimde ise okullaşma oranımız yüzde 95 seviyelerindedir. Bizim isteğimiz bu oranların yüzde yüze ulaşmasıdır. Bunu sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlimizde derslik başına düşen öğrenci sayımız 22 ile 24 arasında değişiyor. İkili eğitim yapan okul sayımız ise 8 adettir. Hedefimiz tüm okullarımızda tekli eğitim yapılmasıdır. Bunun için fiziki gereksinimlerimizi hayırseverlerin katkısı ile çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Eğitimde başarının okul, öğrenci ve veli işbirliği ile mümkün olacağını da hatırlatan Vali Çakacak, konuşmasını şöyle tamamladı; “ Öğrencilerimiz son yıllarda üniversite sınavlarında, AB ve TÜBİTAK projelerinde dereceler elde ediyor. Öğretmenlerimiz de bu konuda başarılı sonuçlar alıyor. Geçen yıl yenilikçi öğretmenler projesinde ilimiz birinci oldu. Bu başarıların elde edilmesinde hayırseverlerimizin katkısı var. El birliği ile eğitimdeki başarı çıtamızı yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz” Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak okulun inşası için sağladığı destek nedeniyle AK Parti eski Milletvekili Mustafa Çetin 'e plaket verdi. Törenin sonunda ise Dursun Yalım Anadolu Öğretmen Lisesi 'nin temeli protokol üyeleri ile hayırsever Özkan Yalım tarafından atıldı.
Kaynak: İHA