Mesir Festivali'nin Hafsa Sultan ve Nedimeleri Seçildi

Manisa'da, 472.Uluslararası Mesir Festivali'nde temsili Hafsa Sultan ve nedimelerini canlandıracak oyuncular halk arasında düzenlenen "Festivalin Sultanı Siz Olun" yarışmasıyla seçildi.

Mesir Festivali'nin Hafsa Sultan ve Nedimeleri Seçildi
19 yaşındaki üniversite öğrencisi Tuğçe Kırlı, 472. Mesir Festivalinin Hafsa Sultanı seçildi.

Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen ön elemelere katılan 51 yarışmacıdan finale kalan 25 aday jüri karşısına çıktı. Tek tek sahneye çağrılan adaylar, geleneksel Osmanlı kıyafetleri içinde kendilerini tanıtarak Hafsa Sultanın kendisini iyileştiren Hekimbaşı Merkez Efendi'ye beraatını verişini canlandırdı. Valilik, Belediye, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Manisa'yı ve Mesir'i Tanıtma Turizm Derneği tarafından düzenlenen 'Festivalin Sultanı Siz Olun ' yarışmasında jüri üyeleri de puanlarını özenle verdi. Karar vermekte zorlanan jüri 472. Manisa Mesir Festivali Hafsa Sultanı olarak 19 yaşındaki CBÜ İşletme Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Tuğçe Kırlı 'yı Hafsa Sultan olarak seçti.

Tuğçe Kırlı 'nın nedimeleri ise Ceren Alkan, Banu Aykıran, Gülnihan Cihanoğlu ve Nergiz Buse Demirbaş seçildi. Hafsa Sultan seçilen Tuğçe Kırlı 'ya sultan tacını 471. Mesir Festivalin sultanı seçilen Melis Yüceilli taktı. Hafsa Sultan seçildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Tuğçe Kırlı, Manisa 'yı en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, “Hafsa Sultan olmam diye düşündüm. Nedimeler açıklandığında ismimim olmamasına çok üzüldüm ama sultanlık için ismim okununca çok sevindim. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sultanlık tacını Tuğçe Kırlı 'ya veren Meliz Yücelli ise, “Geçen sene aynı duyguyu bende yaşadım. 1 sene boyunca hem Manisa 'yı hem de ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Tacımı teslim etmek istemezdim. Tuğçe arkadaşıma başarılar diliyorum” dedi.

Yarışmanın sonunda dereceye girenlere Altınbaş tarafından hediye edilirken, jüri üyelerine ise plaket takdim etti. Manisa Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, sultan seçilen Tuğçe Kırlı 'nın Manisa'nın tanıtımı için yıl boyunca yapılacak etkinliklerde rol alacağını belirtti. Sultan seçilen genç kızın aynı zamanda 25 Mart'ta yapılacak olan mesir saçma gününde Merkez Efendi ile birlikte rol alacağı bilgisini veren Ayhan, bu sene Hafsa Sultanı Hülya Koçyiğit'in, Merkez Efendi'yi ise tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın canlandıracağını hatırlattı. Yavuz Sultan Selim'in eşi, Kanuni Sultan Süleyman'ın hastalanan annesi Hafsa Sultan'ın iyileştirilmesi için dönemin hekimbaşı Merkez Efendi tarafından 41 çeşit baharatın balla karıştırılmasıyla oluşturulan, şifalı olduğuna inanılan mesir macunu, bu yıl 472. kez Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçılacak.
Kaynak: İHA