'Bir Hilal Uğruna' Programı Büyük İlgi Gördü

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yurt Kur Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Yurt Kur Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen Çanakkale Zaferi'nin 97.yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen 'Bir Hilal Uğruna' konulu program büyük ilgi gördü.

'Bir Hilal Uğruna' Programı Büyük İlgi Gördü
Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Bir Hilal Uğruna' Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet Programı, bir hayli yoğun bir katılımla gerçekleşti. Büyük ilgi gören etkinliğe Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Kayapınar İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Yurt Kur Bölge Müdürü Kutbettin Aydoğdu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Tevfik Arıtürk, Yurt Kur Bölge Müdür Yardımcıları Metin Yılmaz, Erdinç Yücesoy, Yurtlar Şube Müdiresi Fethiye Eser, kamu kurum ve kuruluşların amir ve müdürleri, STK temsilcileri,öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Işık, ses ve fon müziği eşliğinde gerçekleşen 'Bir Hilal Uğruna' Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet Programı'nda İstiklal Marşı'mızın yazarı ünlü şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin yanı sıra Molla Cezeri, Şeyh Ahmedi Hani ve Mevlana'dan şiirlere yer verildi.

Bunun yanı sıra Serdar Tuncer, şiirler arasında vermiş olduğu birbirinden ilginç ve çarpıcı anekdotlar ile izleyicileri hem güldürdü, hem düşündürdü. İzleyicilerin isteği üzerine program, belirlenen saati aşarken, büyük beğeni toplayan programa katılımın bir hayli fazla olduğu gözlendi. Program sonrası Kayapınar İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Serdar Tuncer'e Diyarbakır surlarının yer aldığı işlemeli bir bakır tepsi armağan etti. Program, düzenlenen kokteyl ve ikram etkinlik sona erdi.

AYDOĞDU: 'BU TÜR ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK '
Yurt Kur Bölge Müdürü Kutbettin Aydoğdu, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, 'Bölge Müdürlüğümüzün organizesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yurt Kur Genel Müdürlüğü'müzün katkılarıyla kurumumuz öğrencilerine yönelik olarak düzenlediğimiz bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerimiz, eğitim-öğretim dönemi boyunca aralıksız olarak devam edecek. Bu akşam tertiplediğimiz 'Bir Hilal Uğruna' Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümünde Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet' konulu program ile öğrencilerimize vekonuklarımıza unutulmaz bir akşam yaşattık. Yurt Kur Bölge Müdürlüğü olarak eğitim-öğretim dönemi boyunca bu tür etkinliklere önümüzdeki günlerde devam edeceğiz ' dedi.
Kaynak: İHA