Manisa Hafsa Sultanını Seçiyor

Manisa’da Valilik, Belediye, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma Turizm Derneği tarafından düzenlenen, "Festivalin sultanı siz olun!" yarışmasının ön elemeleri yapıldı.

Manisa Hafsa Sultanını Seçiyor
Hafsa Sultan olmak için yarışan genç kızlar podyuma çıktı ve hünerlerini sahneledi.Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu 'nda yapılan ön elemelere 70 hafsa sultan adayı kadın katıldı.

Yaşları 19 ila 25 arasında olan üniversite öğrencisinden, lise öğrencisine kadar 70 bayan 472. Uluslararası Manisa Mesir Festivalinde Hafsa Sultan rolünü üstlenebilmek için boy gösterdi. Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan başkanlığında oluşturulan jüride Belediye, Özel İdare, Kültür Müdürlüğü, Mesir Derneği gibi kurumların temsilcileri yer aldı.

İLK ETAPTA 25 KİŞİ SEÇİLDİ

Jüri üyeliği yapan Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, yarışmanın ilk ön elemesinde 25 bayanın belirleneceğini dile getirdi. Yarışmada ilk üçü belirlemek için çalışacaklarını ifade eden Ayhan, “Birinci seçilen kızımız Hafsa Sultan olacak. 2. ve 3. olanlar kızlarımızda 472. Uluslararası Mesir Festivalinde Hafsa Sultan 'ın nedimelerini canlandıracaklar.”dedi.

FİNAL 16 MART'TA YAPILACAK

Yarışmada ellerine verilen Hafsa Sultan 'ın Merkez Efendi'ye berat vermesi metnini okuyan yarışmacılar kısa öz geçmişleri ile birlikte kendilerini tanıttılar. Yarışmaya katılan genç kızlar hazırlıkları Belediye Meclis Salonu 'nda yaparken, sahneye üzerlerinde Hafsa Sultan kıyafetleriyle çıktılar. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ise yarışmada dereceye giren ilk üçün Altınbaş Kuyumculuk tarafından yapılan ve toplam 4 bin TL değerindeki altın setini kazanacağını ifade etti. İlk ön elemeyi geçen 25 Hafsa Sultan ve nedime adayı genç kız, 16 Mart Cuma günü Kültür Sitesi Lale Salonu 'nda yapılacak olan final seçiminde yeteneklerini tekrar sahneleyecekler.
Kaynak: İHA