Kadın Çiftçiler Yarıştı, Erzincan'ı Otlukbeli İlçesinden Esra Gür Temsil Edecek

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasının Erzincan finalleri yapıldı.

Kadın Çiftçiler Yarıştı, Erzincan'ı Otlukbeli İlçesinden Esra Gür Temsil Edecek
Yarışmacılara bitkisel ve hayvansal üretim ile gıda teknolojisi alanından sorular soruldu.

Erzincan Merkezden Özge Arslan, Refahiye ' den Hatice Şahin, İliç 'den Eylem Geçgel, Üzümlü 'den Fadime Oruç, Tercan 'dan Özlem Gündüz, Otlukbeli 'nden Esra Gür, Çayırlı 'dan Özgül Acar, Kamah 'tan Serap Karga'nın mücadele ettiği yarışmaya Erzincan Valisi Selman Yenigün ' ün eşi Gülsen Yenigün, Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgehan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ' ın eşi Yasemin Çakır, İl Tarım Müdürü Ali Lek, PTT Baş Müdürü Metin Ağdaş, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve vatandaşlar katıldı.

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasının açılış konuşmasını yapan Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek, kadınların tarımsal üretimde çok büyük görevler üstlendiklerini hatırlatarak, 'Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla düzenlenen yarışmanın Erzincan finallerinde 8 yarışmacımız mücadele edecek. Birinci olan arkadaşımız Tunceli de yapılacak olan bölge finalinde Erzincan ' ı temsil edecek. Biz biliyoruz ki kırsal kesimde üretim yapan emek veren, gerçekten eli nasırlı olan insanların yüzde 60 'ı kadın. Bu işin emeğini en çok kadınlar veriyor ve yükünü çekiyor. Onların hiçbir zaman haklarını ödeyemeyiz. Diliyorum ki çiftçilerimiz, çiftçi kadınlarımız daha çok sosyal etkinliklerde ön plana çıksınlar, eşleriyle omuz omuza birlikte sosyal hayatta yer alsınlar. Hepinizin bildiği gibi tarım son derece büyük bir emek veren ve özen isteyen bir iştir. Tarımda gelişmenin ilk şartı şüphesiz eğitimdir. Erzincan Tarım İl Müdürlüğü olarak il genelinde sebzecilikten meyveciliğe, hayvancılıktan gıda sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılan hizmet yelpazesinde en iyi en kaliteli hizmeti vermenin mücadelesi içerisindeyiz. Sektörde yol alırken sektörün her türlü hizmetinde emeğini ve yüreğini ortaya koyan, asırlardır tarımsal üretimde ben varım diyen, bu milletin hanımefendilerine kadın çiftçilerimize milletimiz adına teşekkür ediyorum. ' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Yarışma sonunda birinci Otlukbeli ilçesinden Esra Gür, ikinci Tercan ilçesinden Özlem Gündüz ve üçüncü Refahiye İlçesinden Hatica Şahin oldu. İl birincisi Mayıs ayında Tunceli'de yapılacak bölge yarışmasında Erzincan 'ı temsil edecek.