Senfoni Orkestrasından Çobana Özel Konser

Anadolu Filarmoni Orkestrası, Salihli'nin Çamurhamamı köyünde bir çobana özel konser verdi.

Senfoni Orkestrasından Çobana Özel Konser
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle İzmir merkezli olmak üzere kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Anadolu turnesi programı kapsamında geldiği Salihli'de, Çamurhamamı ve Allahdiyen köylerinde konserler verdi. Orkestra, Çamurhamamı köyünde, pastoral şiirde çok önemli bir yer tutan çobanın önemini ve değerini vurgulamak için, çocukluğundan beri çobanlık yapan Sabri Öztürk'e (45) de özel bir konser verdi. Hayatında unutamayacağı bir gün geçirdiğini belirten Sabri Öztürk, 'Böyle bir orkestranın banaözel bir konser vermesinden dolayı gururlandım. Benim için sürpriz oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bana hediye edilen kavalı çalmayı öğrenmeye çalışacağım ' dedi.

Anadolu Filarmoni Orkestrası Kurucu Müdürü Kenan Gökkaya, 'Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'ın talimatları, Güzel Sanatlar Genel Müdürümüz sayın Erol Erdinç'in büyük destekleriyle bugün ülkemizde yeni bir oluşum meydana geldi. Bunun ismi Anadolu Filarmoni Orkestrasıdır. Amacımız bugüne kadar Güzel Sanatları ulaştıramadığımız köylerimize, kasabalarımıza, ilçelerimize, şehirlere Güzel Sanatları ulaştırmaktır. Burada da her gittiğimiz noktada en önemli hedef çocuklardır.Köylerde gizli kalmış, Beethoven, Pavarotti, Mozart ve Aşık Veysel'leri ortaya çıkarmak için köy köy gezeceğiz. Bugün Salihli'ye bağlı 2 köyümüzü ziyaret ettik ama ondan daha kutsalı bir çoban ziyaretçimiz vardı. Çobanımız da çok mutlu oldu, bizler de çok mutlu olduk. Kendisine kaval hediye ederek, bu toplumun geçmişinde kaval kültürünün ne kadar değerli olduğunu çoban arkadaşımıza göstermek istedik. Çocuklarımıza blok flüt hediye ettik. Köylerimizdeki gizli yetenekleri çıkartarak topluma kazandırmakistiyoruz ' ifadelerini kullandı.

Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur ise, 'Bilim ve kültür istenmediği yerde kalmaz. Salihli'de bilim de, kültür de kalıyor. Bundan sonra da kalacak. Salihli Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara öncülük etmeye devam edeceğiz ' diye konuştu.

Öte yandan, eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu da, Anadolu Filarmoni Orkestrası ile köy turlarına katıldı

Kaynak: İHA