Hisarcık’ta İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 91. Yıl Dönümü

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Kütahya’nın Hisarcık ilçesine düzenlenen törenle kutlandı.

Hisarcık’ta İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 91. Yıl Dönümü
Hisarcık İmam Hatip Lisesi tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile ilgili bir program düzenledi.Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Mustafa Koç, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Aykut Acar, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çalışkan, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şen, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan İmam Hatip Lisesi Müdürü Uğur Azak,” 12 Mart günü bu dizeler meclisimizin oy ve gönül birliği ile millî marşımız olarak kabul edilmiştir. Milli marşımız 1930 yılına kadar Ali Rıfat Çağatay 'ın bestesi ile söylenmiş; bu tarihten itibaren de Osman Zeki Üngör 'ün bestesi ile bugünkü şeklini almıştır. Marşın kabul edilme süreci program akışında sunulacağından ben, İstiklal Marşımızın anlamı üzerinde durmak istiyorum. Milletleri millet yapan manevî değerlerin başında bayrak ve millî marş gelir. Bu iki değer bir milletin onuru ve namusudur. Bir milletin bayrağına ve millî marşına yapılmış saygısızlık o millete yapılmıştır. En acısı da bayrak ve millî marş kavramlarının anlamını idrak edememiş toplumların kendi kutsallarını önemsizleştirmeleri, sıradanlaştırmalarıdır. Bayrağa saygı, milli marşına sevgi, millî marş okunurken takınılan tavır ve gösterilen coşku topluluğun vatan sevgisinin, milletini ne ölçüde sahiplendiğinin açık bir göstergesidir. Milli Marşımızın dizeleri bu ülkede hala nefes alan tek bir kişi kalsa dahi, ülke için umut ışığının sönmediğini ifade etmektedir. Bu ülke alçakların hayasızca istilasından her ferdinin göğsünü siper etmesi ile nasıl kurtulmuşsa, bundan sonra da aynı anlayışla hareket etmeye, temel değerlerinden aldığı güçle devam edecektir ' dedi.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Orta öğretim kurumları arasında düzenlenen “ İstiklal Marşını Güzel Okuma “ yarışmasında birinci olan Çok programlı Lisesinden Yasemin Akpınar, ikinci olan Anadolu Öğretmen Lisesinden Betül Altınok ' ve üçüncü olan İmam Hatip Lisesinden Kader Gülmez 'e ödülünü Kaymakam Mustafa Koç verdi.İlköğretim 1. Kademe okulları arasında düzenlenen Resim yarışmasında birinci olan Atatürk İlköğretim Okulundan Seval Akbulut, ikinci olan Atatürk İlköğretim Okulundan Şenay Küçücükbaş ve üçüncü olan Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Yahya Korkmaz 'a ödülünü Garnizon Komutanı Ahmet Özenç verirken, 2. kademede birinci olan Atatürk İlköğretim Okulundan Hamza Yılmaz, ikinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulundan M.Emin Gül ve üçüncü olan Atatürk İlköğretim Okulundan Hatice Nur Yurdagül 'e ödülünü Belediye Başkanı Mehmet Akbaş verdi.
Kaynak: İHA