Çatalpınar'a Sanayi Sitesi Yapılıyor

Çatalpınar Belediye Başkanı Muhasin Eriş, inşaatına 4 ay önce başladıkları sanayi sitesinin ilçenin çehresini değiştireceğini söyledi.

Çatalpınar'a Sanayi Sitesi Yapılıyor
Sanayi sitesi inşaatı ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Muhasin Eriş, 'İnşaat şuanda devam ediyor. Hava şartları iyi olduğu sürece de mayıs sonu haziran başı gibi en geç 45 adet dükkan bitmiş olacak. Sanayi sitesi Çatalpınar'ın çehresini değiştirecek. Burada 45 adet dükkan 1 cami, lokanta, çay ocağıyla beraber bir kompleks burası. Sanayi sitesini açmakla hem Çatalpınar'ı Fatsa tarafına doğru açmış olacağız, hem de sanayi ilçemize ciddi bir şekilde canlılık getirecek. Sanayi sitesinin yaklaşık 2.5 milyon maliyeti var çevre düzenlemesi ile beraber. Şuana kadar inşaatla ilgili hiçbir borcumuz olmadı. Belediyemizin kendi imkanları ile bu inşaatı yapıyoruz ' dedi.

'IRMAKLARA KANALİZASYON AKITMAYACAĞIZ '

2012 yılındaki çalışmalarının sadece sanayi sitesi ile kalmayacağını ifade eden Başkan Eriş, 'Merkezde atık su, kanalizasyonla ilgili arıtma tesisinin kaba inşaatı bitti. Şuanda makinenin iç parçaları monte ediliyor. Nisan sonu itibari ile artık derelere ırmaklara kanalizasyon akıtmayacağız. Hedefimiz 2012 yılsonuna kadar belediyemizin 11 mahallesinden 8 tanesini bu arıtma tesisine bağlayarak bu mahallelerin kanalizasyonları derelere ırmaklara akmayacak. 3 tane mahallemiz bu oluşumun dışında kalıyor çünkü arazi şartları çok çetin ve mesafe olarak çok uzak ama oradaki kanalizasyonlarda açıkta değil ' diye konuştu.
Kaynak: İHA