Türkiye Sinema Günleri, Kopenhag’da Başlıyor

Danimarka’da yayımlanan Haber gazetesi tarafından, Kopenhag Belediyesi ve Danimarka Kültür Bakanlığı bünyesindeki Danimarka Sinema Enstitüsü’nün ana sponsorluğuyla başkent Kopenhag’da düzenlenen CINEMATURCA/Türkiye Sinema Günleri kapsamında, aralarında uluslararası ödüllere de sahip olan 16 Türk filmi 13-30 Mart tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor.

Filmler, Kopenhag 'daki Park Bio sineması ile Danimarka Sinema Enstitüsü 'ne bağlı Cinemateket sinema salonlarında gösterilecek.

FESTİVAL 'TÜRK PASAPORTU ' FİLMİ İLE AÇILACAK
CINEMATURCA 'nın açılışı 15 Mart akşamı Park Bio sinemasında Arliel kardeşlerin “Türk Pasaportu” filmiyle yapılacak ve Bahadır ve Burak Arliel kardeşler açılışta hazır bulunacak. Ayrıca yönetmen Yeşim Ustaoğlu 24 Mart akşamı “Pandora 'nın Kutusu ' filminin sunumunu yaparken, oyuncu Cem Özer de 26 Mart akşamı “Ademin Trenleri” filminin gösteriminde hayranlarıyla bir araya gelecek. Ezel Akay da 27 Mart akşamı “7 Kocalı Hürmüz” filmini sunacak.

CINEMATURCA Direktörü Cengiz Kahraman, 'Danimarka Sinema Enstitüsü 'ne bağlı Cinameteket ile birlikte Türk sinemasını geniş bir yelpazede sunmaya özen gösterdik. Amacımız, Danimarka halkının Türk sinemasına ilgisini artırmakla birlikte, Danimarka kamuoyundaki Türkiye imajının da önyargılardan uzak bir şekilde gelişmesine katkıda bulunmak” dedi.

CİNEMATURCA/Türkiye Sinema Günleri kapsamında gösterilecek filmler şunlar:
- The Turkish Passport - Burak Arliel
- Saklı Hayatlar - Ahmet Haluk Ünal
- Nefes - Levent Semerci
- Ademin Trenleri - Barış Pirhasan
- 7 Kocali Hürmüz - Ezel Akay
- 72. Koğuş - Murat Saraçoğlu
- Kaybedenler Kulübü - Tolga Örnek
- Kosmos - Reha Erdem
- Uzak İhtimal - Mahmut Fazıl Coşkun
- Pandora 'nın Kutusu - Yeşim Ustaoğlu
- Sonbahar - Özcan Alper
- 11 'e 10 Kala - Pelin Esmer
- Kız Kardeşim - Atalay Taşdiken
- Bal - Semih Kaplanoğlu
- Üç Maymun - Nuri Bilge Ceylan
- Tersine Göç - Fikret Aydemir