KONEV'den Konya İçin 15 Yeni Proje

Konya Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (KONEV) Konya için hazırladığı 15 yeni proje düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

KONEV'den Konya İçin 15 Yeni Proje
Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya KONEV Başkanı Vali Hakkı Teke, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti 23. dönem Konya Milletvekili Hasan Angı, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

KONEV olarak Konya'nın gelişmesi için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, 'Bu bağlamda vakıf olarak bir proje araştırma grubu oluşturduk. Grubun başına Doç. Dr. Ahmet Kesik'i getirdik. Onun koordinasyonunda 50'yi aşkın bürokrat, iş adamı ve projeyle alakalı kişilerle birebir görüşmeler yaptık. 6-8 aylık bir çalışma sonucu 15 yeni proje ürettik. Biz vakıf olarak sivil toplum örgütünün ötesine geçmeyi düşünmedik. Biz sahip olduğumuz değerleri, bilgileri, imkanları nasıl değerlendirebilirizi düşünmek ve insanları bunları düşünmeye sevk etmeyi amaçlıyoruz. Bu hazırladığımız 15 projeyi 2012 yılının başında hazırladığımız bir kitapçıkta topladık ve gerekli yerlere ilettik. Bundan sonra da oluşturacağımız sinerji ile Konya ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz ' dedi.

KONEV tarafından hazırlanan projeler şöyle: 'Stratejik Şehir (Starkon), Bilgi Depolama Üssü (Digikon), Konya Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Tanıkon), Tarım Kampüsü (Tarkon), Sanayi Kenti (Sankon), Mega İmalat ve Sanayi Bölgesi (Megakon), Lojistik ve Ulaşım Kenti (Lukon), Enerji ve İletişim (Enikon), Çevre ve Orman (Orkon), Kültür ve Turizm (Turkon), Sufi Köyü veya Oteli (Mevsuf), Uluslararası Fuar, Eğlence ve Bilim Merkezi (Konland), Gençlik ve Spor (Sporkon), Konya Üniversiteler Birliği (Kübkon), Ankara'da Konya Vizyon Evi (Vizkon).”
Kaynak: İHA