Gemlik'in Sağlam Zemine Taşınmasına Sivil Toplum Örgütlerinden Destek

Gemlik'in sağlam zeminli arazilere taşınması konusunda büyük çaba harcayan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz'a sivil toplum örgütleri ve akademik kuruluşlardan gelen destek büyüyor.

Gemlik'in Sağlam Zemine Taşınmasına Sivil Toplum Örgütlerinden Destek
İlk etapta belediye, hastane, adliye, emniyet binaları ve TOKİ konutlarının yapılacağı taş ocakları mevkiini Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Murat Arabacı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er ile birlikte gezen Refik Yılmaz, arazide incelemelerde bulundu.

Yılmaz'a destek sunan Er, ilçenin alüvyon zemin tabakasının yanı sıra sıvılaşmalı kesimlerinin büyük risk taşıdığını belirterek, sağlam zeminli bölge tercihinin çok doğru olduğunu kaydetti. Gemlik Belediyesi'ni ciddi çalışmaları sebebiyle tebrik eden Er, oda olarak bu konudaki tüm çalışmalara destek vereceklerini söyledi.Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Murat Arabacı da, riskli bölgelerde 6 şiddeti ve üzerindeki depremlerin yıkıcı etkisi olduğunu vurgulayarak, afete hazırlık, ciddi planlama gibi konularda belediyeye destek olmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da, akademik kuruluşlar ve odalarla birlikte sivil toplum örgütü görüşlerine büyük önem verdiklerini ifade ederek, 'Yeni Gemlik'i bilimin ışığında, hep birlikte oluşturacağız. Bu konuda yine bilimsel çalışmalar yapacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyorum ' diye konuştu.
Kaynak: İHA