Çanakkale Gezici Müzesine Pozantılılar Büyük İlgi Gösterdi

Çanakkale savaşlarını anlatan malzeme ve görsellerin sergilendiği Çanakkale TIR Müzesi, Türkiye turnesi kapsamında Adana’nın Pozantı ilçesine geldi.

Gezici müzenin açılış kurdelesinin Kaymakam Kürşad Özdemir, Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ufuk Yörük birlikte kesti.

Kaymakam Özdemir, Çanakkale 1915 Gezici Müzenin Pozantı 'ya getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Pozantı Belediyesi tarafından organize edilen ve Atatürk Kültür Merkezi önünde kurulan gezici müzeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkaleli yerel tarihçi Ahmet Uslu tarafından tasarlanan gezici müzede, savaş döneminden kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ve anılar, mermi kovanları, bombalar, silahlar ve Çanakkale savaşlarını anlatan jenerik belgesel sunumları yer alıyor.

Müze TIR'da bulunan ve en çok dikkat çeken objelerden birisi de Çanakkale savaşının en iyi anlatan “havada çarpışan mermileri” gören vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi. Seyit Onbaşının heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu müze TIR'da vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.