''2. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri '' Başladı

Büyükerşen: ''Etkinliğin kent turizmine yeni bir boyut kazandırılmasına katkısı olacağına inanıyorum''

Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri'' başladı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, böyle bir haftayı Eskişehir'de düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'de büyük şehirlerinde tiyatro ve operalar sahne sıkıntısı çekildiğini ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu: ''Eskişehirliler böyle bir sıkıntı ile karşılaşmıyor. Eskişehir'de sahne sayısı her geçen yıl artış gösteriyor. Eskişehir'in bir ayrıcalığı da sınırları içinde Devlet Opera ve Balesi bulunan kentler, sadece kendi kurumlarının sahneledikleri opera ve baleleri izleyebiliyorken Eskişehirliler, ülkemizin 6 Opera ve Bale Müdürlüğünde sahneye konulan opera ve bale eserlerini izleyebiliyor. Opera, orkestra eşliğindeki müzik ile insan sesinin, görsel güzelliklerle bir arada en üst düzeyde rafine biçimde sunulduğu, seçkin bir sanat dalıdır. Eskişehirliler, sanatın bütün dallarının yanı sıra sahne ve müzik sanat dallarına da çok önem veriyor. Bu yıl ikincisi yapılacak bu etkinliğin her yıl daha da zenginleşerek Eskişehir halkının kültür ve sanat alanında zenginleşmesine olduğu kadar, kent turizmine de yeni bir boyut kazandırılmasına katkısı olacağına inanıyorum.''

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen de etkinliklerini yurt çapında yaymayı düşündüklerini belirterek, opera ve bale etkinlikliklerinin yanı sıra eğitim etkinliklerini de genişletmeye çalıştıklarını ifade etti. Eskişehir'in sanat alanında farklı bir öneme sahip olduğunu anlatan Gökmen, ''Bu önem, Yılmaz Büyükerşen'in ve Eskişehirlilerin geniş vizyonu sayesinde kazanılıyor. Bu vizyon çerçevesinde Eskişehir'i 7'nci yerleşik sahnemiz olarak görmek istiyoruz'' dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinatörlüğünde 10-26 Mart tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte, ''Ali Baba ve Kırk Haramiler'', ''Midas'ın Kulakları'', ''Yusuf ile Züleyha'' operaları ile ''Mevlana'nın Çağrısı'' ve ''Çalıkuşu'' baleleri sanatseverlerle buluşacak.
Kaynak: AA