Emniyet Çalışanlarının Vücut Nikotini Ölçüldü

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, personeline yönelik zararlı alışkanlıklardan kurtulmaları amacıyla ‘Sigara Bırakma Eğitimi’ düzenledi. Eğitim sonunda emniyet çalışanlarının vücut nikotini ölçüldü.

Emniyet Çalışanlarının Vücut Nikotini Ölçüldü
Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu ' nda düzenlenen konferansa 64 emniyet mensubu katıldı. Konferansta konuşan Yüksek İhtisas Hastanesi Sigara Tedavisi Polikliniği Uzman Doktoru Gülin Erkmen Yıldırım, bilinç altındaki sigara, sigaranın vücuttaki zararları ve bırakmak için yöntemlerini anlattı. Konferansta katılımcıların vücutlarındaki nikotin miktarı da ölçüldü. Eğitim bitiminde ise katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Türkiye'de sigara bağımlılığını önlemeye yönelik adımlardan en önemlisinin, 19 Temmuz 2009'da yürürlüğe giren, kapalı alanlarda sigara içmeyi yasaklayan kapsamlı sigara yasası olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Kapalı alanlarda sigara tüketimini yasaklayan yasa ve sağlık hizmetlerinde sigaranın zararları, bırakma yöntemleri hususunda bilgilendirici, destekleyici çalışmalar, sigara tüketiminin azalmasında önemli rol oynamıştır.'' dedi.

Yıldırım, sigaranın, aktif içicilerde ve sigara içilen ortamda bulunanlarda kronik hastalıklara ve ölümlere neden olduğunu hatırlattı. Yıldırım, sigarayı bırakmak isteyen, fakat yardım almadan bunu başaramayacağını düşünen vatandaşların, hastanelerin bünyesinde açılan sigara bırakma polikliniklerine başvurmasını istedi.