Özeren: Göçün Önüne Geçmek İçin Alternatif Turizm Alanlarının Açılması Zorunlu

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Özeren, ilçeden göçün önüne geçilmesi için alternatif turizm alanların açılmasının zorunluluk arz ettiğini söyledi.

Özeren: Göçün Önüne Geçmek İçin Alternatif Turizm Alanlarının Açılması Zorunlu
İlçelerinde iş imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle Gündoğmuş'tan Antalya merkez, Alanya ve Manavgat'a yoğun bir göç olduğunu belirten Özeren, nüfusun 2 binin altına düşmemesi için gayret gösterdiklerini kaydetti. Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe'nin girişimleri ile Gündoğmuş Meslek Yüksekokulu(MYO) yapım çalışmalarına başlanıldığını anlatan Özeren, açılacak olan ormancılık, arıcılık ve büro yönetimi bölümlerinin ilçelerine canlılık sağlayacağını kaydetti. Gündoğmuş'ta bahar ve yaz aylarında istihdam alanı oluşması için Yayla Turizmini Geliştirme Projesi hazırladıklarını belirten Özeren, proje kapsamında ilçede bulunan 52 yaylada Avrupa'da gelecek yayla sever turistleri ağırlayacaklarını ifade etti.

Bölgede dağ bisikletinin yaygınlaşması ve aktif hale gelmesi için Almanya Bisiklet Federasyonu ile görüşmelerinin devam ettiğini anlatan Özeren, proje kapsamında ilk etapta Avrupalı 250 bisikletçiyi ağırlamak olduğunu kaydetti. Özeren, ' Gündoğmuş'tan turizm yörelerine göçü önlemek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu bağlamda nüfusun 2 binin altına düşmemesi gençlere yeni yeni istihdam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Bölgemizin iklim yapısı arıcılık yapmaya çok elverişli. Paketleme tesisimiz var. Ormanlık alanlarımız çok geniş. Orman köylerinin, ormanlardan yararlanması için Orman Genel Müdürlüğü ile görüşme yapacağız. Gündoğmuş balını da marka yapmak. ' diye konuştu.