Gençoğlu Mezarı Başında Anıldı

Bursa'da yaşayan Balkan Türklerini örgütleyen ve 1993 yılında Ankara'ya giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Mümin Gençoğlu, mezarı başında dualarla anıldı.

Gençoğlu Mezarı Başında Anıldı
  Mümin Gençoğlu için Emirsultan Mezarlığı`ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Anma törenine merhum Gençoğlu`nun oğulları ve kızları, AK Parti eski Bursa Milletvekili Ali Kul, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve sevenleri katıldı. Dualar okunup sevabı merhumun ruhuna hediye edildi. Törende konuşan Orhan Gençoğlu, Bal-Göç`ün kurucusu olan babalarını 19 yıl önce kaybetmelerine rağmen onu hala çok özlediklerini söyledi. Gençoğlu, anma törenine katılanlara teşekkür ederek, 'Mekanı cennet olsun. Bütün dostlarımıza bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Bundan 19 yıl önce elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz babamızın 19. ölüm yıldönümünde bizi yalnız bırakmadınız. 19 sene sonra onun burada yalnız bırakılmaması bizim için gurur kaynağı. Mümin Aga dediğiniz zaman hepimizin yüzünde tatlı bir tebessüm oluyor. Allah bize böyle sevgilerle anılmayı nasip etsin 'dedi.

Mümin Gençoğlu, Bulgaristan`ın Kırcali bölgesinin Yiğitler köyünde 1932 yılında dünyaya geldi. 1950-51`de yaşanan göç sebebiyle ailesiyle Bursa`ya yerleşti. Gençliğinde değişik işlerde çalışan Gençoğlu, İnegöl Ticaret Odası`nda memur olarak göreve başladıktan sonra, kısa sürede genel sekreterliğe terfi etti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ile Bursaspor başkanlıklarında bulundu. Bursa`ya gelişini takip eden yıllarda ticaret hayatına atıldı. 1985 yılında Bulgaristan`da, o dönemin yönetimince başlatılan Türk aleyhtarı eylemler karşısında, orada yaşayan soydaşlara destek olmak, seslerini tüm dünyaya duyurmak için BAL-GÖÇ`ü kurdu. Ayrıca bu amaçla kurulan dernekleri Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu adı altında bir çatıda birleştirdi. 1991 yılında milletvekili seçilerek parlamento hayatına girdi. 1993 yılında ise Ankara`ya giderken geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.  
Kaynak: İHA