Türk Filmleri, Stockholm’de Boy Gösterdi

Son yıllarda büyük atak yapan Türk sineması Stockholm’de de varlığını gösterdi.

Türk Filmleri, Stockholm’de Boy Gösterdi
  Kültür ve Turizm Bakanlığı 'nın desteğiyle Ankara Film Festivali tarafından Stockholm 'de Türk filmleri günü düzenlendi. Program çerçevesinde Stockholm 'ün popüler sinemalarından Zita Sinemasında 2011 yılında tüm dünyada ses getirmiş, “11 'e 10 Kala”, “Bir Avuç Deniz” ve “Bir Zamanlar Anadolu`da” adlı 3 Türk filmi gösterildi.

Türk filmleri günü dolayısıyla düzenlenen kokteyle başta Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Davetliler arasında eşi Türk olan Fransa Büyükelçisi Jean-Pierre Lacroix ve Ankara Film Festivali Koordinatörü Oğuz Dönmez de vardı.

Stockholm Kültür ve Tanıtma Müşaviri Filiz Köse, 'Bu program ile bir günlüğüne de olsa Türk sanat sinemasının varlığını gösterelim istedik.” dedi. Türkiye 'ye geçen yıl İsveç 'ten 571 bin turist gittiğine değinen Köse, 'Türkiye burada marka olarak var olmalı. Marka olarak var olmak demek sanatıyla kültürüyle var olmak demek. Sinema da bu noktada en önemli etkinliklerden biri.” dedi.

Ankara Film Festivali Koordinatörü Dönmez ise bundan sonraki hedeflerinin İsveç`te Türk filmleri haftası düzenlemek olduğunu ifade etti.

Fransa 'nın Stockholm Büyükelçisi Lacroix ise Nuri Bilge Ceylan 'ın filmlerini büyük bir zevkle seyrettiğini belirterek, 'Türk filmlerini beğeniyorum. Derin duyguları yansıtması Türk filmlerini farklı kılıyor.” şeklinde konuştu.