Karacadağ'ın Eksiklikleri Giderilecek, Bölgenin Uludağ'ı Olacak

Son 10 yılın en fazla kar yağışını alan Şanlıurfa’da Karacadağ Kayak Merkezi'ne yoğun ilgi gösteriliyor.

Karacadağ'ın Eksiklikleri Giderilecek, Bölgenin Uludağ'ı Olacak
  Kar kalınlığının yarım metreyi geçtiği kayak merkezini ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç, eksiklikler giderildiğinde merkezin bölgenin Uludağ`ı olacağını söyledi.
Vali Celalettin Güvenç, Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve kurum amirleri ile birlikte, Siverek`e 45 kilometre uzaklıktaki bin 919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi`ni ziyaret etti. Karacadağ`da kayak yapan vatandaşlarla sohbet eden Vali Güvenç, incelemelerde bulunup eksikleri yerinde gördü. Karacadağ 'ı Güneydoğu 'nun Uludağ 'ı olarak nitelendiren Güvenç, kayak merkezindeki eksikliklerin giderileceğini söyledi. Kayak takımının saatlik 15 liraya kiralanmasını da fazla bulan Güvenç, işletme sahibinden bunu 10 liraya düşürmesini istedi. Özellikle hafta sonları bölge illerinden gelen yüzlerce kişiyi ağırlayan Karacadağ`ın doğal bir güzellik olduğunu söyleyen Vali Güvenç, daha sonra kayak takımlarını giyip kaydı.

Karacadağ Kayak Merkezi`nin bölgede tek olduğunu anımsatan Güvenç, kayak merkezinin çok güzel bir piste ve zemine sahip olduğunu kaydetti. Güvenç, “Kar kalınlığı da yeterince var. İncelemelerimizde merkezimizde bazı eksiklikler tespit ettik. Bu eksiklerimizi giderecek ve önümüzdeki yıllarda Karacadağ`ın kış turizmi açısından daha cazip hale gelmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Bu arada birçok insanın kayak yapmakta zorlandığı görüldü. Kayak takımı ile kayak yapamayanlar naylon ve leğenlerle kayak yapmanın keyfini çıkardı. İşletme görevlileri sık sık leğen, naylon ve yabancı atıkları pistten temizledi.