Altınekin Heyetinden Başkan Konuk'a Teşekkür Ziyareti

Konya Şeker tarafından Altınekin ilçesine yapılan Tohum Üretim Tesisleri, Beta Tohumculuk Tesisleri ve son olarak inşaatına başlanan Ham Yağ İşleme Tesisleri'nin bölgelerine yapılmasından dolayı Altınekin heyeti Pankobirlik Genel Başkanı Recep konuk'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Altınekin Heyetinden Başkan Konuk'a Teşekkür Ziyareti
  Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan ve beraberindeki Dedeler Belde Belediye Başkanı Mehmet Elmalı, Akıncılar Belde Belediye Başkanı Muharrem Dere, Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu ile Ziraat Odası delegelerinden oluşan heyet, ilçelerine yapılan hizmetler için Başkan Recep Konuk`a plaket verdi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Anadolu insanının bu ülkenin emniyeti olduğunu, onların da gelirden pay almaları, varlıklarını katlamaları ve geliştirmelerinin en az diğerleri kadar onların da hakkı olduğunu belirterek, “Kalkınma icraat ile olur. Çok şükür kurumumuz bugün Türkiye`nin en büyük 34. kuruluşu olmayı da bu anlayıştan dolayı oraya taşımış ve oturmuştur. Bütün bu yapılanlar üreticilerin refahı ve mutluluğu içindir. Onların geleceği içindir. Anadolu insanı üretecek. Biz sadece zirai üretim yapmayacağız. Biz sanayideki üretimde de var olacağız. Oradan da payımızı üretici olarak alacağız. Altınekin`e kurulan ham yağ fabrikası da bunlardan bir tanesi. Ancak tesislerin Altınekin`e kurulmuş olmasının dışında özellikle tüm Türkiye bundan daha çok faydalanacak” dedi.Tek gayretlerinin, niyetlerinin, hedeflerinin ülke insanının dünyadaki üretimden pay alması olduğunu kaydeden Başkan Konuk, “Biz kaynak oluşturduk ve oluşturduğumuz kaynaklarla yeni tesisler yaptık. Konya Şeker`in yirmiye yakın fabrikasında kimsenin tek kuruşu batmamıştır. Ve Konya Şeker 1 miyar dolar yatırımın büyük bir kısmını, yaklaşık 700 milyon dolarlık bölümünü bizatihi yapmış, hayata geçirmiş ve bedelini ödemiştir. Bu yıl da inşallah 300 milyon dolarlık yatırımla, 1 milyar dolarlık yatırıma Konya Şeker`i taşıyacağız. Bizler ülkemizin ve milletimizin gelişmesi için yüreğimizi, gönlümüzü ve ruhumuzu da bu işin içine koyarak bu memleketi kalkındıracağız, üreticiyi tefeciliğe, fukaralığa mahkum ettirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.Altınekin heyetinde bulunanlar ise, Başkan Konuk`a ilçelerine kazandırılan yatırımlar için teşekkür ettiler.  
Kaynak: İHA