Bakan Ergin Hatay'da

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hasta tutukluların daha iyi şartlarda tedavi edilmesi için Sağlık Bakanlığı ile ortak bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bakan Ergin Hatay'da
  Hatay Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Bakan Ergin, Suriye`nin Türkiye sınırına yakın bölgesinde, Suriye Ordusu ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalar ve Suriye`deki son durumla ilgili sorular, 'Temennimiz oradaki can kayıplarının sona ermesidir. Suriye yönetiminin aklıselim bir şekilde hareket etmesidir. Çünkü kendi halkınızla savaşarak bir yere gelemezsiniz 'diye konuştu. Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte yapılan hasta tutukluların tedavi koşullarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Ergin, 'Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığımız arasında ortak bir çalışma mevcut. Bu çalışmayı da Adli Tıp Kurumu yapıyor, fakat şuan çalışma aşamasında. Hasta tutukluları ilgilendiren bu çalışma ile hasta tutukluların daha iyi şartlarda tedavi edilmesi planlanıyor 'dedi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay`da yaşanan su taşkınlarını yerinde incelediğini, taşkınlardan zarar gören köylerde incelemelerde bulunarak, vatandaşın dertlerine yerinde dinlediğini söyledi. Hatay Havaalanının yağışlardan dolayı uçuşlara kapatılmasına sebep olan su taşkınlarının yağan yağışlardan kaynaklanmadığını belirten Bakan Ergin, su taşkınlarına çiftçilerin Amik ovasındaki tarlalarını sulamak için Asi Nehri, Karasu ve Afrin Nehri üzerine kurdukları bentlerin sebep olduğunu vurguladı. Ovada tarım arazileri bulunan çiftçilerle ve Antakya Ziraat Odası yetkilileriyle bu konuyu paylaştıklarını belirten Ergin, bentlerin kaldırılmaması konusunda çiftçilerin yanı sıra DSİ`nin de ihmalibulunduğunu; bundan sonrada bentlerin Ekim ayında kaldırılması konusunda hem çitçileri hem de DSİ`yi uyardıklarını belirtti. Ovadaki su taşkınlarının Asi Nehri üzerinde yapılması planlanan Dostluk Barajı ve Reyhanlı Barajıyla sona ereceğini dile getiren Bakan Ergin, 'Reyhanlı Barajı ve Dostluk Barajı ile kış aylarında taşkınların önüne geçilecek; yaz aylarında ise çiftçilerimiz su sıkıntısı çekmeyecek. Su taşkınları sonucunda Amik Ovasında 180 milyon metreküp su birikintisi oluştu. Yapımına başladığımız Reyhanlı Barajı`nın kapasitesi ise 450 milyon metreküp olacak. Böylelikle su taşkınlarının önüne geçmiş olacağız. Yazaylarında ise çiftçilerimiz su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Tüm bu sıkıntılarımız 2015 yılının mayıs ayında sonra erecek 'dedi

DOĞU AKDENİZ`DEKİ BÜTÜN DSİ EKİPMANLARI HATAY`DA Ovadaki su taşkınlarından etkilenen arazilerin ve nehirlerin onarımı için bütün Doğu Akdeniz`deki DSİ ekipmanlarının şuan Hatay`da çalıştığını da belirten Ergin, bu çalışmalar bittikten sonra da araç ve ekipmanların büyük bir bölümünün yaklaşık iki yıl Hatay`da kalacağını ve Nehirlerin genişletme ve temizleme işlerinde kullanılacağını ifade etti. Hatay`ın büyükşehir olmasının kente büyük katkı sağlayacağını da dile getiren Bakan Ergin, gerek yasa; gerekse çalışmalar ve planların başlatıldığını belirterek, Hatay`ın 2014 seçimlerine büyükşehir statüsünde gireceğini ifade etti. Hatay`ın büyükşehir planlaması ile ilgili de bilgiler veren Ergin, İstanbul ve Kocaeli`nde uygulanan `Mülki Sınır` modelinin Hatay`da da uygulanacağını sözlerine ekledi. Hatay havaalanındaki su tahliyesinin de aralıksız sürdüğünü, pistin 2 bin 500 metresinin temizlendiğini, 2 veya 3 gün içinde temizliğin tamamen bitirilmesi planlandığını belirten Ergin, DHMİ Genel Müdürlüğü yetkililerinin Hatay Havaalanında incelemelerde bulunduğunu, temizlik ve su tahliyesi sonrasında DHMİ teknik heyetinin onayıyla uçuşların başlayacağını belirtti. Antakya ve ilçe yollarındaki çalışmalarla ilgili soruları da cevaplayan Bakan Ergin, ilçeler arası bağlantı yollarının yapımının son hızla devam ettiğini belirterek, daha önce yaşanan kamulaştırma sorunlarının alınan kararlarla bir daha yaşanmayacağını dile getirdi. Kamulaştırma sorunun aşılması ile çalışmaların hız kazanacağını dile getiren Ergin, Hatay halkının özlenen bağlantı yollarına en kısa sürede kavuşacağını ifade etti. Kahvaltıya, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Hatay İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen ve basın mensupları katıldı.  
Kaynak: İHA