Bursa'nın Tarihi Ziynetlerine Bir Eser Daha Eklendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen ve şehrin önemli tarihi kimliklerinden olan Mahkeme Hamamı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı törenle açıldı.

Bursa'nın Tarihi Ziynetlerine Bir Eser Daha Eklendi
  Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Mahkeme Hamamı, 591 yıl sonra ilk günkü ihtişamıyla açıldı. Büyükşehir Belediyesi`nin tarihi ve kültürel miras çalışmalarının en önemli halkalardan biri olarak görülen Mahkeme Hamamı`nda sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Hamam ve kültür merkezi olarak hizmete girecek olan tarihi yapı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç`ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu`ndan takasyoluyla alan Büyükşehir Belediyesi, hamamı Bursa`ya kazandırdı. Yaklaşık 900 metrekare alana sahip hamam 16 kubbeli. 6 asır tarihe şahitlik eden duvarları sıvalardan arındırılan çifte hamamın kadınlar kısmı orijinal kimliğine kavuşurken, erkekler kısmı ise kültür merkezi olarak bölgeye kazandırıldı.

BURSA TARİHİ KİMLİĞİNE BİR ESER DAHA
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mahkeme Hamamı`nın ilk günkü ihtişamıyla yeniden bölgeye kazandırılmasıyla `Açık Hava Müzesi Bursa` hedefine bir adım daha yaklaştıklarını söyledi. Altepe, 1421 yılında Çandarlı İbrahim Paşa tarafından yaptırılan ve 1490, 1953 yıllarında onarım gören tarihi yapının şehre kazandırıldığına dikkat çekerek, 'Bugün tekrar bu tarih canlanacak. Tarihi yapılar bir bir ayağa kalkıyor. Bölgedeki okullar başta olmak üzere gerek sivil toplam örgütleri, gereksevatandaşlarımız her türlü toplantısını bu tarihi kültür merkezinde yapabilecek. Burada çok güzel sosyal faaliyetler gerçekleşecek. Bu konuda emeği geçen herkese teşükkür ederim 'dedi.

Bursa`nın tarihi ve kimliği ile herkesin takdirini topladığını belirten Arınç, 'Büyükşehir Belediyesi bu gibi tarihi eserleri restore ederek tadilat yaptılar. Burası 2 milyon liradan fazla bir masrafla tekrar ayağa kalktı. Başkan Recep Altepe`yi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bursa`da yapılan her hizmet önemli. Bu bölgenin katlı otopark ihtiyacı var. Bursa`nın en büyük sıkıntılardan birisi de bu. Yeterli olmayabilir. Bu bir imkan meselesidir. Belediyelerimizin otopark konusundakihassasiyetlerini biliyorum. Bu konuda çözümler üretilecek. Hizmette sınır yok 'diye konuştu

'BELEDİYELERİN YETKİSİNİ ARTIRACAĞIZ '
Osmanlı Devleti`nin ulu bir çınara benzetildiğini hatırlatan Arınç, 'Bu çınarın yapraklarının altında dünya vardı. Biz bu topraklarda her gün çalışacağız. Belediyelerin yetkilerini artıracağız. Bursa`da 2 milyon 700 bin nüfus var. Bursa hizmetlerin en iyisini hak ediyor 'ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Şahabettin Harput, hamamın açılışını yaptı. Arınç ve protokol üyeleri ilk önce tarihi yapının hamam kısmını, ardından da kültür merkezi bölümünü gezdi. Vatandaşlar Arınç`a büyük ilgi gösterdi. Arınç, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.  
Kaynak: İHA