Zabıtaya Çatışma Eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Merih Taşkaya, zabıta memurlarına 'Çatışma Yönetimi' konulu seminer verdi.

Zabıtaya Çatışma Eğitimi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıtası'na hizmet içi eğitim programındaki halka ilişkiler çalışması kapsamında 'Çatışma Yönetimi' konulu seminer verildi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda verilen seminere Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal da katıldı. Yrd. Doç. Dr. Taşkaya, zabıtanın halkla yüz yüze ilişkisi olması nedeniyle sık çatışma yaşayan bir birim olduğunu belirterek, çatışmanın iyi yönetilmesinin önemini vurguladı.

ÖRNEKLERLE ANLATTI


Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya, “İyi yönetilen çatışma, duyguları rahatlatır. Karar verme sürecini iyileştirir. Temel meseleleri ortaya çıkarır. Eleştirel düşünceyi uyarır. Açık bir ortam oluşmasına yardım eder. Yaratıcılığı ve yenilikçiliği harekete geçirir” dedi. Merih Taşkaya, çatışma yönetiminde kullanılan sosyolojik ve psikolojik stratejileri, zabıta memurlarının verdiği örnek olaylar üzerinden anlattı.
Kaynak: İHA