YGS Öncesi Deneme Sınavına 13 Bin 380 Öğrenci Girdi

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Canik Başarı Üniversitesi'nin sponsorluğunda il genelinde Nisan ayında yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) öncesinde 'Başarıyı Değerlendirme Sınavı' yapıldı.

Herhangi bir sorun yaşanmayan sınava, Samsun merkez ve 17 ilçede lise son sınıfta okuyan 13 bin 380 öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İlkadım ve Canik ilçelerinde sınavın yapıldığı Samsun Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Türk Telekom Lisesi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Okulları ziyaretinde öğrencilerin sınavla ilgili düşüncelerini dinleyen Cora, deneme sınavının amacının derecelendirme değil, 2012-YGS öncesi öğrenme eksiklerinin belirlenmesi ve bunların giderilmesi yönünde tedbirler almak olduğunu söyledi.

Sınavın MEB sınav yönergeleri doğrultusunda 17 ilçede problemsiz olarak tamamlandığını belirten Cora, “Sınav sonuçları, konu analizli değerlendirme formları şekilde hazırlanılacak. Formda öğrenci karnesi, sınıf ve okul karneleri, ilçe başarıları durumu, il geneli başarı durumu, ilçe sıralamaları ve okul sıralamaları yer alacak. Bu veriler doğrultusunda öğrenme eksiklikleri belirlenecek. Zümre öğretmenler kurullarında konu değerlendirilerek gerekli tedbirler alınacaktır.” dedi.

'Canik Başarı Üniversitesi ile birlikte yapılan sınavda öğrencilerimize göstermiş oldukları disiplin ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.” diyen Cora, şunları kaydetti: 'Öğrencilerimizin gönüllerindeki meslek için hedefledikleri bölümleri kazanmalarını diliyorum. Ayrıca sınav için bize sponsor olan ve önümüzdeki günlerde de ortak çalışmalar yapmayı ümit ettiğimiz Canik Başarı Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir 'e ve ekibine, sınavın problemsiz bir şekilde yürütülmesine hassasiyet gösteren bütün birimlere de teşekkür ediyorum. '

Cora, ayrıca, sınavda 6 puan türünde ilk üç dereceye giren öğrencileri, önümüzdeki günlerde ödüllendireceklerini de sözlerine ekledi.