Yesiad Üyesi İş Adamları Gana Gezisinden Döndü

Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD) eski Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aydın, gelişen Afrika ülkeleri ekonomisinde, Türk yatırımcılar için fırsatların neler olduğunu tespit için bir iş seyahati gerçekleştirdiklerini belirtti.



YESİAD üyesi 9 iş adamı, Afrika ülkelerinden Gana gezisinden döndü. geziye katılan YESİAD eski Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Aydın, “Çoğumuzun haritada yerini bile bilmediği Batı Afrika ülkesi Gana'ya gitmekteki amacımız, yeni iş imkânları, yatırım fırsatları nelerdir, ithalat ve ihracattaki durum nedir, neler alınıp satılabilir, bunları yerinde tespit etmekti. ' dedi.


Yatırım anındaki fırsatların umduklarından fazla olduğunu belirten Aydın, “Gana, şu anda tamamen alıcı pozisyonundaki bir ülkedir, sanayi sektöründe çok gelişmemiş, üretimi olmayan, bir yatırımcının aklına gelebileceği her alanda yatırım fırsatları var. Bunlardan örnek vermek gerekirse, mobilya sektöründe inanılmaz yatırım fırsatları var. Üretim ise yok denecek kadar az, tamamı ülkeye ithal geliyor. Fiyatları ülkemizle kıyasladığımızda, inanılmaz derece astronomik. Kısacası Gana, ülkemizdeki yatırımcıların gitmeleri durumunda, hangi alanda yatırım yaparlarsa yapsınlar muhakkak karşılığını alacakları bir ülke.” diye konuştu.


Gana ziyaretinde iş ve yatırım incelemeleri haricinde bir de işin kültürel boyutunu gözönünde bulundurduklarını ifade eden Aydın, şunları ifade etti: “Türk iş adamlarımızın oralarda eğitim alanındaki çalışmaları görülmeye değerdi. Yapmış olduğumuz incelemede 'Galaxy International School ' gibi bir Türk eğitim kurumunun oralarda faaliyet göstermeleri bizleri duygulandırdı. Aslında Gana 'daki eğitim seviyesi Afrika ortalamasının üzerinde, ancak ülkedeki eğitim faaliyetleri daha çok Hristiyan misyonerler ve İran 'dan gelen eğitimciler tarafından yürütülüyor. İşin bizlere bakan boyutunda ise Türk iş adamlarının oralardaki eğitim alanında daha etkin olmaları gerekiyor. Kısacası, Gana 'nın eğitim alanında bizlerin götüreceği mesajlara ciddi anlamda ihtiyaçları var.” ifadelerini kullandı.