Yelken: 28 Şubat, Postmodern Değil Premodern

Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda '28 Şubat Postmodern mi Premodern mi?' adlı konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Yelken, 28 Şubat 'ın 'pemodern', yani modern öncesi barbar dönemleri andıran bir darbe süreci olduğunu belirtti. Yelken, bir daha böyle darbelere maruz kalmamak için toplum olarak uyanık olunması gerektiğini kaydetti. Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç da, 28 Şubat sürecinin toplum üzerinde büyük bir travma yarattığını; ancak tüm baskılara rağmen çok kısa sürede halkın toparlanarak darbecilere güçlü bir cevap verdiğini belirtti. Rektör İnanç, başörtülü öğrencilere devletin hala bir özür borcu bulunduğunu söyledi.

Konferansa, Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Özcan, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Atalan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve misafirler katıldı.