Yassı Çelik Sektörü Değerlendirildi

Erdemir Grup ve Kayseri Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen 'Yassı Çelik Sektörü Değerlendirmesi' toplantısında, çelik sektörünün sıkıntıları ve sektörün önünü açabilecek alternatifler konuşuldu.

Yassı Çelik Sektörü Değerlendirildi
Kayseri Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak yaptı. Erdemir Grup'un Türkiye'nin gelir getiren önemli sektörlerinden olduğunu ifade eden Boydak, etrafındaki 13 ilin merkezi konumundaki Kayseri'de, 2012 yılındaki ihracat rakamının 2 milyar dolar olarak tahmin edildiğine, bu durumda hammaddeye olan ihtiyaç artacağı için, birinci kaynağın Erdemir Grup olacağına dikkat çekti.

Erdemir Grup gibi firmalara KAYSO olarak her zaman kapılarının açık olduğunu belirten Boydak, bu tür işbirliklerinin devamı temennisinde bulundu.Erdemir Grubu Pazarlama ve Satış Koordinatörü Ayhan Kalmukoğlu ise yıllık 7.5 milyon ton yassı demir üretimiyle geleceğe şekilde verdiklerini dile getirdi.Konuşmaların ardından Kalmukoğlu sektörle ilgili soruları yanıtladı.
Kaynak: İHA