Vergi Dairesi Yöneticilerinden Etso’ya Ziyaret

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticileri, bu yıl, 27 Şubat - 4 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanan 23. Vergi Haftası münasebetiyle Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret etti.

Vergi Dairesi Yöneticilerinden Etso’ya Ziyaret
Etkinlikler çerçevesinde ETSO 'yu ziyaret eden Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 'nın yöneticilerini makamında kabul eden Yücelik 'e, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz tarafından günün anısına çiçek verildi ve yakasına kokart takıldı. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın 'ın da hazır bulunduğu ziyarette, ETSO 'nun vergi mükelleflerini temsil eden en önemli kuruluşlardan birisi olduğunu belirten Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, toplumda vergi bilincinin yerleşmesinde sivil toplum kuruluşlarının her zaman desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik ise, vergi bilincine sahip toplumların kalkınmada daha ön sıralarda olduğunu ifade ederek, bu açıdan bakıldığında Türkiye 'nin mevcut vergi sisteminde yeniliklere ve daha adil uygulamalara ihtiyacı olduğuna dikkati çekti. Konuşmasında, vergi ve sigorta primi affı getiren 6111 Sayılı Kanun 'la ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Yücelik, yapılandırma konusunu ilk defa kendilerinin gündeme getirdiğini belirterek, durma noktasına gelen çarkların yapılandırmayla yeniden dönmeye başladığını söyledi.

Ziyarette ayrıca, temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu 'yla ilgili de görüşlerini aktaran Başkan Yücelik, birçok ağır yükümlülükler getiren kanununda ticaret erbabını zorlayacak düzenlemelerin olduğunu vurguladı. Doğu 'da insanların çok zor şartlar altında yaşadığını kaydeden Başkan Yücelik, “Sırbistan 'da hava sıcaklığı eksi 33 dereceye düşünce olağanüstü hal ilan edildi. Ama bizim buralarda insanlar kışın büyük bir bölümü böyle şiddetli soğuklarda geçiriyor. Bu yüzden aylarca ekonomik durgunluk yaşıyoruz. Zamanın padişahı bile buralarda yaşayan insanların birçok vergiden muaf tutulmasını emretmiş. Devletimizin de bu bölgelerde yaşayan insanların refahı için ciddi anlamda düzenlemeler yapması gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu.Ziyarete ayrıca, Gelir İdaresi Grup Müdürü Sefer Demir, Aziziye Vergi Dairesi Müdiresi İclal Uzundumlu, Kazım Karabekir Vergi Dairesi Müdiresi Dilek Yılmaz, İnsan Kaynakları Müdürü Cengiz Oğuş ile ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Yönetim Kurulu Üyesi Vakur Alemdar, Meclis üyeleri Nazım Akıllıoğlu ve Hüseyin Polat ile Genel Sekreter Av. Abdulkadir Ungan katıldı.
Kaynak: İHA