Üniversitelilerden Otistik Çocuklara Oyuncak Kampanyası

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Çocuk Kulübü aktivitelerini sürdürüyor. Kulübe üye öğrenciler otistik çocuklar için oyuncak toplama kampanyası başlattı.

DPÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bünyesinde 2010 yılında kurulan Çocuk Kulübü'nün Başkanı Burcu Balık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kuruldukları tarihten itibaren birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldıklarını söyledi.

Son sosyal sorumluluk projelerinin 'Biz İnanıyoruz Siz Buna Değersiniz ' adlı Kütahya Otistik Çocuklar Okulu için oyuncak toplama çalışması olduğunu kaydeden Balık, 'Çalışma kapsamında üniversitemiz fakülte kantinlerinde stantlar açtık ve arkadaş ve hocalarımızdan oyuncaklar topladık. Bu sırada stantlarda boş durmamak adına kendimizde stantlarda oyuncaklar yaptık. ' dedi.

Üç günlük bir çalışma ile 200'ü aşkın oyuncak topladıklarının altını çizen Balık şunları kaydetti: '3 günlük bir çalışmanın ardından 200'den fazla oyuncak topladık. 24 Şubat Cuma günü ise oyuncakları gerçek sahipleriyle buluşturduk. Oyuncaklarla karşılaştıklarında çocukların gözlerindeki ışığı görmek her şeye değerdi. Yeter ki çocuklar gülsün. Bizler DPU Çocukoloji Kulübü'ndeki ağabey ve ablaları olarak, onlar için her zaman her şeyi yapmaya hazırız. Bizler okul için elimizden geleni yaptık ve her zamanda yapmaya hazırız. Ancak okulun hala materyal açısından eksiği var. Bunun içinde duyarlı büyüklerimizi okula destek olmaya bekliyoruz. '