Uluslararası Üniversiteler Konseyi: Geleceğin Teminatı Maneviyatı Yüksek Nesil

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, 'dindar gençlik' tartışması ilgili yaptığı açıklamada, “Manevi değerleri bilmeyen, ulusal milli bilinçle yetişmeyen, aile kavramını algılamayan bir nesil geleceğimizin teminatı olamaz.” dedi.

IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, dindar gençlik tartışmalarında Batı hayranlığının öne çıkarıldığını, oysa uluslararasılaşmada, herkesin evrensel değerleri yakalama yanında, kendi ulusal değerlerine de sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Azizoğlu, 'Yetişen gençlik, kendi toplumuna yabancılaşmadan insanlığı kucaklaması gerekiyor. Son günlerde yoğunlaşan maneviyat ve gençlik tartışmaları eğitimle ilgisi olan her kesimi derin üzüntü ve endişeye sürüklemektedir. Anne ve babaları kahreden bu tartışmalar, acaba Batı hayranlığı ve kültürü ile yetişen, Anadolu ve İslam değerlerinden uzaklaşan, aile kavramı bilincini yitiren amaçsız, bilinçsiz, milli ve manevi değerlerden yoksun bir nesil yaratma çabası mıdır?” diye sordu.

Manevi değerleri bilmeyen, ulusal, milli bilinçle yetişmeyen, aile kavramını algılamayan bir neslin geleceğin teminatı olamayacağına işaret eden Azizoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Çağdaş ve evrensel eğitim sisteminin ulusal değer ve kavramlarla birlikte uygulanması zorunluluğu bizim için hayati önem arz etmektedir. Batı hayranlığı, batı toplumlarından üstün olan insani değerlerimizden uzaklaşmamızı sebebiyet vermemelidir. Aksi takdirde evlatlarınızın yerini zamane çocuğu alır.”