Türk Heyeti, Alman Arabuluculuk Sistemini İnceledi

Almanya’da vatandaşlar arasındaki anlaşmalıkları mahkeme dışı çözen arabuluculuk sistemini yerinde incelemek amacıyla Münih’e gelen Adalet Komisyonu üyeleri ve beraberindeki heyet, Münih Başkonsolosluğunda Türk basın mensupları ile sabah kahvaltısında buluştu.



Heyetin incelemeleri hakkında açıklamalar yapan Bülent Turan (AK Parti), İsmail Kaşdemir (AK Parti), Bülent Tezcan (CHP) ve Celal Adan (MHP), amaçlarının bu konuda Almanya 'daki işleyişi inceleyip Türkiye için en uygun sistemi oluşturmak olduğunu ifade etti.

Almanya 'da bu konuda eyaletler arasında farklılıklar olduğuna değinen Bülent Turan, inceledikleri arabuluculuk sistemlerinden en iyisini Türk toplumuna uygun hale getireceklerini söyledi. Türk insanın genlerinde zaten anlaşma ve uzlaşma olduğunu dile getiren Turan, vatandaşlarımızın sorunlarının en iyi şekilde çözülmesini istediklerini belirtti. Heyet daha sonra konsolosluk binasında vatandaşların sorunlarını dinledi. Bavyera Adalet Bakanlığı ve Bavyera Parlamentosunun bu konu ile ilgili yetkilileri ile görüşen heyetin, incelemelerde bulunmak üzere Avusturya'ya da gideceği kaydedildi.