Türk Büro-Sen'den Maliye Bakanlığına Tepki

Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, Maliye Bakanlığının 2005 yılındaki yapılanmasının yenilik getirmediğini iddia etti.

Türk Büro-Sen'den Maliye Bakanlığına Tepki
Her çalışanın iki kişilik iş yapmak zorunda kaldığını savunan Bulut, 'Maliye Bakanlığında kadroların yüzde 46'sı boştur. Yani 20 bin 454 personel açığı var. Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarının yüzde 45'i boştur. Bu da 33 bin 900 kişiye tekabül ediyor. Kurumda boş kadrolara atama yapılmadığı için çalışma şartları oldukça ağır. Mesai kavramı unutuldu. Yoğun çalışma temposundan dolayı sosyal yaşantısı olmayan çalışanların, kişisel ve ailevi sorunları gittikçe arttı. Çalışanlar mutsuz. Moral vemotivasyonları yok denecek kadar azaldı ve çalışma barışı bozuldu ' ifadelerini kullandı.

Bulut, bilgi birikimi ve her türlü donanıma sahip olan Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının, bütün olumsuz şartlara rağmen vatandaşa hizmetin en iyisini vermeye çalıştığını kaydetti. Maliye çalışanlarına göstermelik bir zam artışı yapıldığını ifade eden Bulut, 'Hangi işin hangi işe eşit olduğu belirlenmeden (iş tanımı yapılmadan) çıkarılan 666 sayılı KHK ile aynı işi yapanlar arasında önemli ölçüde ücret farklılıkları ortaya çıktı. Hükümet bu uygulamasıyla dereceleri ve unvanları aynı olanlarınücretlerini eşitleme yoluna giderek kolaycılığı seçti. Kurumda aynı işi yapanlar arasında ücret adaletsizliği ve fırsat eşitsizliği devam ediyor. Aradan geçen 7 yıllık süreye rağmen bu sıkıntı çözülemediği gibi daha da adaletsiz bir hale gelmiştir ' iddialarında bulundu.
Kaynak: İHA