Tosya İtfaiye Erlerine Uygulamalı Eğitim Verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (İBİTEM) tarafından Tosya Belediyesi itfaiye personeline eğitim verildi.

Tosya İtfaiye Erlerine Uygulamalı Eğitim Verildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (İBİTEM) tarafından Tosya Belediyesi itfaiye personeline, yangın bilgisi, tehlikeli maddeler, kentsel arama kurtarma, yüksek ve alçak alanlardan kurtarma ve trafik kazalarına gelişmiş müdahale teknikleri hakkında teorik ve uygulamalı olarak eğitim verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (İBİTEM) eğitmenleri, Tosya'daki eğitim çalışmalarındaki amaçlarının Tosya İtfaiyesi'nin sahip olduğu çağdaş itfaiyecilik ekipmanlarını karşılaştığı her türü olayda en etkin şekilde kullanmalarını sağlamak olduğunu belirttiler.

Son yıllarda gelişen sanayinin yangın olaylarındaki karakterin değişmesine sebep olduğunu dile getiren eğitmenler, “Bizler Tosya'da itfaiye teşkilatının son yıllarda kazanmış olduğu yeni personel ve ekipmanlarını görünce çok mutlu olduk. Yeni itfaiyeci olmuş gençlerin bu ekipmanlarla daha iyi şartlarda çalışabilmesi kapsamında uyguladığımız eğitim planı çerçevesinde yanma-yangın bilgisi, LPG, doğalgaz bilgisi, yangın yerindeki tehlikeler, organizasyon bilgisi ve kimyasallar olmak üzere teorik eğitimler yaptık” dediler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Kazım Şahin, halkın her türlü afetten gördüğü zararın minimum düzeye indirilmesi için böyle bir eğitim gerçekleştirildiğini belirterek, insanların hayatı için kendi hayatlarını ortaya koyan itfaiye erlerinin bu süreçle daha bilgili ve olayları daha iyi analiz eden çözüm merkezleri haline geleceklerini söyledi.
Kaynak: İHA