Tohumcular Boykottan Vazgeçti

Fransa Senatosu'nda kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının, Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesinin ardından Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), Türk çiftçisine yıllardır tohum, fide ve fidan satışı yapan Fransız menşeli firmaları ilanen kamuoyunu boykota çağırma kararını geri aldı.

Tohumcular Boykottan Vazgeçti
Fransa Senatosu'nda kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının, Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesinin ardından TÜRKTOB Başkanı Hakkı Şafak Ses de bir açıklama yaptı. 'Fransa Anayasa Konseyi Fransa'yı ve Fransızları bedeli ağır bir hatadan döndürerek ülkesinin geleceğine hizmet etmiş oldu ' diyen Ses, kararın Türk milletine yapılan bir lütuf değil, aksine Fransız milletine yapılan bir iyilik olduğunu vurguladı.

Ses, açıklamasını şöyle sürdürdü:

'Türkiye tohumcular birliği olarak bu karanın sonuçlarını böyle okuyoruz. 26 Aralık 2012'de aldığımız ve Fransız Anayasa Konseyi kararına kadar askıya aldığımız boykot kararı uygulamasını böyle bir yanlışın bir daha olmaması dileğiyle geri alıyoruz. ' Ses, Fransız parlamentosunun kabul ettiği yasa tasarısının geri alınmasında Türkiye'den yükselen tepkilerin ne derecede etkili olduğuna ilişkin soruya, 'Türk milleti ve devleti tarih boyunca geleceğini ipotek altına alacak olan her tehdide karşı bir diri ve iri olmuştur. Kamuoyunun bu birlikte ağır başlı ve sakin duruşu neticede önemli rol almıştır ' cevabını verdi

Kaynak: İHA