Tercan Baraj Gölü Dondu

Erzincan'ın Tercan ilçesinde etkisini gösteren dondurucu soğuklar ilçeye 3 km uzaklıktaki baraj gölünü dondurunca, balıkçılar yarım metre kalınlığında buzları kırarak balıkları çıkartmak zorunda kaldı.

Tercan Baraj Gölü Dondu
Baraj çevresinde ise yaban hayatı için yemleme çalışması yapılıyor.

Kente 100 kilometre uzaklıkta bulunan Tercan ilçesinde havaların geceleri sıfırın altında 20 derecelere kadar düşmesinin ardından Tercan Baraj gölü buzla kaplandı. 156 milyon metreküp su hacmine sahip, 8 bin 300 metre alan üzerindeki baraj gölünün tamamı buzla kaplanırken, yer yer 56 metre derinliğe sahip baraj gölünün zemininde yaklaşık yarım metre buz kalınlığı meydana geldi. Baraj gölü üzerinde rahatlıkla dolaşılırken, barajın yüzeyinde bulunan, içerisinde 50 bin civarında balık olan 5 adet balıkhavuzu da soğuklar nedeniyle dondu. Yılda 3 bin ton balık üretilen havuzlarda balıkçılar havuzun etrafındaki buzları demirlerle kırarak balıkları çıkartmak zorunda kaldı. 20 yıldır bölgede balıkçılık yapan 45 yaşındaki Şükrü Adem, kış şartlarının sert geçmesinden dolayı yaz aylarında tekneyle geldikleri balık havuzlarına, şimdi yürüyerek geldiklerini ifade ederek, 'Balık kafeslerinden bile buzları kırarak balıkları çıkartıyoruz ' dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de baraj gölünün tamamının buzla ve karla kaplanması nedeniyle kanatlı hayvanlar için yemleme çalışması yaptı. Şube Müdürü Murat Çetin, ilçedeki muhtarlar ve çiftçilerle birlikte yemleme çalışması yaptıklarını belirterek, 'Göl kenarına gelen yabani hayvanlar için yemleme çalışması yaptık. Şu ana kadar 1.5 ton yemleme yapıldı İlçede de belirli noktalara yem bırakıyoruz ' dedi.
Kaynak: İHA