Tehdit Zanlıları Gözaltına Alındı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı tanınmış işadamlarını tehdit ederek para almaya çalışan 6 kişiyi gözaltına aldı.

Tehdit Zanlıları Gözaltına Alındı
Ekiplerin sabaha karşı düzenlediği operasyonda, gözaltına alınanlar arasında Ergenekon Partisi Genel Başkanı Avukat T.Ü. ile eşi A.Ü., kardeşi B.Ü., Susurluk davası sanıklarından eski MİT görevlisi H.A. ve 2008'de düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan ve radyo binasında kurduğu gizli 'işkenceodası' ile adı anılan eski asker C.Ç.'nin de bulunduğu öğrenildi. Zanlıların son olarak Türkiye genelinde yaygınlaşmış bir tatlıcı markasının sahibini tehdit ederek 500 bin lira istedikleri ileri sürüldü. Tatlı sektörünün önde gelen işadamlarından birine ait mağazalar zincirine giden bir şebeke elemanı önce işyerinde tatlı yedi. İddialara göre, yediği tatlıdan dolayı rahatsızlandığını söyleyen zanlı işadamıyla irtibat kurarak yediği tatlıdan zehirlendiğini, dava açacağını ancak anlaşma yolunagidebileceklerini bildirdi. Şebeke üyesinin yediği tatlıdan rahatsızlandığı yalanını ortaya atan şebeke üyeleri daha sonra şebekenin avukat ayağını devreye soktu. Şebekeyle bağlantılı oldukları iddia edilen avukatlar, iş adamıyla irtibat kurarak, dava açmayı planladıklarını, anlaşma olması halinde dava açmaktan vazgeçebileceklerini söyledi.

Şebekenin medya ayağında yer alan ve internette bir haber sitesi bulunan şebeke üyesi de devreye girerek işadamına istenilen paranın ödenmemesi halinde işyeri ile ilgilihaberler yapılacağını söyledi. Şebekenin bu yöntemle hem dava açma hem de haber yapma tehdidiyle işadamlarından para sızdırmaya çalıştıkları iddia edildi. Operasyonda zanlılardan H.A.'nın üzerinde sahte MİT kimliği çıktı. Bazı zanlıların üzerinden de iki polis kimliği, iki ruhsatsız silah, 1 sahte basın kartı, 83 fişek ele geçirildi. Zanlılardan eski MİT görevlisi H.A.'nın kendisini çevresine 'derin devletin adamıyım' diye tanıttığı ileri sürüldü.

Zanlılar arasında bulunan C.Ç.'ye yönelik 2008'de operasyon düzenlenmişti. C.Ç.'nin o dönemde kendisini JİTEM elemanı olarak tanıttığı ve kendisine ait radyo istasyonunda özel işkence odası yaptırdığı belirlenmişti. C.Ç.'nin kendisine haraç vermeyen kişileri işkence odasında dövdürttüğü iddia edilmişti.
Kaynak: İHA