Tatbikatta Öğretmenlerini Kurtaran İtfaiyecileri Alkış Yağmuruna Tuttular

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri bir ilköğretim okulunda öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla yangın, deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi.

Yangın tatbikatı sırasında içeride kalan arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kurtarılmasına sevinen öğrenciler itfaiye ekiplerini alkışladı.

Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Mehmet Erdemoğlu İlköğretim Okulu'nda yapılan tatbikatta yangın ve deprem anında öğrencilerin neler yapacakları gösterildi.

Okulda siren çalarak deprem alarmı veren itfaiye ekipleri, öğrencilerin okulu en kısa sürede tahliye etmelerini sağladı. Okul dışına çıkan öğrenciler depremin geçmesini bekledi. Bu sırada okulda çıkan yangından dolayı mahsur kalan öğretmen ve öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından merdivenle camdan çıkartılarak kurtarıldı. İçeride karbonmonoksit gazına mahsur kalan öğretmen ve öğrencilere oksijen maskeleri takıldı. Öğretmenlerinin ve arkadaşlarının kurtarılmasından dolayı büyük bir sevinç yaşayan öğrenciler, itfaiye ekiplerini alkış yağmuruna tuttu. Ekipler daha sonra öğrencilere deprem tatbikatı yaptırdı. Son olarak da okul bahçesinde tüp ve ateş yakan ekipler yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği anlatıldı.

Yangın, deprem ve tahliye olaylarına yönelik öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla tatbikat yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, 'Amacımız öğrencilerimizi bu tür önemli konularda eğitmektir. Böyle bir durumla karşılaşan kişilerin ne yapması gerektiğini anlattık. Özellikle yangın ve deprem konusunda uygulamalı olarak tatbikatlar gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız zaman zaman devam edecektir. Öğrencilerimizde yapılan bu tatbikatlarla hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. ' dedi.