Tartan’a Bulgaristan’dan Konuk Geldi

Bulgaristan’da 22 yıldır siyasi hayatını sürdüren, üyelerinin çoğunluğunu Türkler’in oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin (HÖH/DPS) Gençlik Kolları, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı ziyaret etti.

Tartan’a Bulgaristan’dan Konuk Geldi
HÖH/DPS Gençlik Kolları Başkanı Ceyhan İbryamov, Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Ahmedov, İzmir Bulgaristan Öğrenci Temsilcisi Ayvaz Sağlam, HÖH/DPS Ege Bölge Koordinatörü İsmail Vatansever ve Bal-Göç Buca Şube Başkan Yardımcısı Avni Çolak, Konak Belediye Başkanı Tartan 'la bir araya geldi. Sevgi, saygı, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği buluşmada, gençlerin umutlu bir geleceği yapılandırdığı vurgulandı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminde Bulgaristan'la yapılan karşılıklı sosyal güvenlik anlaşmalarına büyük katkı sağlayan ve göçmenlerin ilk emekli maaşlarını almalarında öncülük eden Başkan Tartan, Türkiye Cumhuriyeti 'nin temel yapıtaşlarından olan Balkan göçmenlerinin, ülkemizin, kültürümüzün harcında önemli bir yerinin bulunduğunu söyledi.

Tartan,” Göçmen yurttaşlarımız, çalışkanlıkları, barış istemleri, sevgi ve dostluk duygularıyla, başta Ege olmak üzere Türkiye 'nin bütününe yayılan bir başarı geçmişine sahip. Ben de Balkan kökenli bir yönetici olmaktan gurur duyuyorum” dedi.Bulgaristan 'dan gelip üniversite öğrenimlerine Türkiye 'de devam eden öğrencilerin sorunlarının da konuşulduğu buluşmada, HÖH/DPS Gençlik Kolları Başkanı Ceyhan İbryamov, Dr. Hakan Tartan 'a özelikle balkan gençliğine katkılarından dolayı teşekkür etti, “Balkan göçmenlerini, Bulgaristan 'da yaşayan Türkleri ve Bulgaristan 'dan Türkiye 'ye göç edenleri gerçekten anlayan ve yıllardır haklarını savunan bir insanla, Hakan Tartan 'la bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Kaynak: İHA