SÜ'de Fulbrıght Programı Tanıtıldı

Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitim görmek isteyen ve akademik süreçte burs almak isteyen öğrenciler için sunulan eğitim imkanlarını içeren Fulbright Programı'nın tanıtımı yapıldı.

SÜ'de Fulbrıght Programı Tanıtıldı
Düzenlenen tanıtım programına SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan, SÜ Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Görkemli, SÜ Erasmus Koordinatörü Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kubilay Baştaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programa öğrencilerin ilgi göstereceğine inandığını belirten Prof. Dr. Musa Özcan, 'Fulbright Programı'nın öğrencilerimiz için önemli bir fırsat olduğunu, dışa açılmak isteyen öğrencilerimizin programdan yararlanacağını düşünüyorum. Programın başarılı geçmesini temenni ediyorum ' dedi.

Programı tanıtan Fulbright Eğitim Komisyonu Eğitim Koordinatörü Mevlüde Bakır ise, burslara tıp ve klinik alanları dışında eğitim gören, üniversite üçüncü ve dördüncü sınıfa devam eden ve mezun öğrencilerin başvurabileceğini ifade ederek, 'Başvuru yapacak adayların minimum not ortalaması 4'lük sistemde 3.00 - 4.00 veya 100'lük sistemde 75 - 100 olmalı ve en az bir yıl iş tecrübesi gerekmektedir ' dedi.

Seçim kriterlerinde motivasyonun çok önemli olduğunu söyleyen Eğitim Koordinatörü Bakır, 'Öğrencimizin akademik başarı ve hedefleri, çalışma alanı dışındaki ilgi alanları, İngilizce yeterliliği, Türkiye'yi iyi tanıma ve Türkiye'ye geri dönme isteği de seçim aşamasında önemli kriterlerimizdir ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA