Sosyal Bilimler ve Sağlık Hizmetleri Myo'ları Yeni Binalarına Kavuştu

Fırat Üniversitesi yerleşkesi alanında bulunan Sosyal Bilimler ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları (MYO) yeni binalarına yerleşti.

Sosyal Bilimler ve Sağlık Hizmetleri Myo'ları Yeni Binalarına Kavuştu
Yapımına 2010 yılının sonunda başlanan ve üniversitenin öz kaynaklarıyla 15 ay gibi kısa sürede tamamlanan toplam 8 bin 139 metrekare kapalı alana kurulu Sosyal Bilimler ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları bahar yarıyılı eğitimlerine yeni binalarında başladı. Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ahat Üstüner, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun, 25 yılı aşkın süreyle başka fakülteler, dershaneler ve farklı yerlerde eğitim ve öğretimini sürdürdüğünü belirterek, ilk defa yeni bir binayakavuşmanın sevincini öğrencileri ve akademik personelleriyle birlikte yaşadıklarını söyledi. Eğitim, öğretimde fiziki mekanın önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Üstüner, öğrencilerin yeni binalarında daha başarılı olacaklarından emin olduğunu söyledi.

Üstüner, 'Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda I. ve II. öğretim olmak üzere bin 500 öğrencilerimiz eğitim görüyor. Meslek Yüksek Okulu 8 bölümden oluşmaktadır. Bunlar; Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Turizm ve Otelcilik, İşletmecilik, Mahalli İdareler, Dış Ticaret, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ve Halkla İlişkilerprogramlarıdır. MYO 4 kattan oluşmaktadır. Her katta 7 tane büyük dershane, büyük konferans salonu, 1 öğrenci kantini var. 1 tane bilgisayar laboratuarı oluşturulmaya çalışılıyor. Bize bu imkanı sağlayan Rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl'e binanın yapımında yakından ilgilenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kılıç'a teşekkür ederim ' dedi. Fırat Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İhsan Halifeoğlu ise, yeni binaya kavuşan öğrencilerin Fırat Üniversitesi öğrencisi olma kimliği kazandığını ifade etti. Halifeoğlu, 'Yüksekokul olarak 3 bin 200 metrekareye yakın bir alana sahibiz. 2'si amfi olmak üzere 9 dershanemiz var. Bütün sınıflarımızda ise prodüksiyon cihazı bulunmakta. Dolayısıyla görsele dayalı bütün alt yapımız hazır durumdadır. Bu açıdan öğrencilerimizin daha iyi eğitim alarak yeni binalarında rahatedeceklerini düşünüyorum. Yüksekokulumuz da 684 öğrenci eğitim öğretim görmektedir ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA