Sivas Belediyesi'nden Sel Uyarısı

Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (SİBESKİ) Kızılırmak Havzası'nda bulunan vatandaşları sel riskine karşı uyardı.

Sivas Belediyesi SİBESKİ Müdürlüğü 'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde düşen yoğun kar yağışı sonrası karların erimesi ve şiddetli yağışların artması üzerine can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla Kızılırmak yatağının geçtiği bölgelerde ikamet eden vatandaşlar uyarılarak, taşkın riskine karşı tedbirli olmaları istendi.

SİBESKİ Müdürlüğü, sel baskını ve taşmalara karşı kanal ve menfez temizlik çalışmalarının yapıldığını, acil ve gerekli önlemlerin sağlandığını duyurdu. Dere yataklarına yakın yerleşim yerleri başta olmak üzere; kod seviyesinin altında kalan evlerin bodrum-giriş katları ile daha önce su baskınlarına maruz kalmış noktalarda yaşayan vatandaşları su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istenilen açıklamada, vatandaşların araçlarını dere kenarına ve alçak yerlere park etmemeleri uyarısı yapıldı.

SİBESKİ özellikle Kızılırmak havzasına yakın yerleşim birimlerinde oturan vatandaşları can ve mal kayıplarının yaşanmaması için daha hassas ve dikkatli olmalarını istedi.

Açıklamada, 24 saat görev başında olacak Sivas Belediyesi SİBESKİ Müdürlüğü ekiplerine, İtfaiye Müdürlüğü 'ne 110, Zabıta Müdürlüğü 'ne 153 ve Belediye Çağrı Merkezine 444 58 44 numaralı telefonlardan ulaşılabileceği kaydedildi.