SASKİ, Köylerin İçme Suyu Sorunlarını Çözüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, köylerdeki içme suyu sorunlarını çözmede kararlı olduklarını söyledi.

SASKİ, Köylerin İçme Suyu Sorunlarını Çözüyor
2011 yılında köylerdeki içme suyu yapım inşaatlarına 750 bin TL harcandığını belirten SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel , “Kaşyayla, Başköy, Kulacadağ ve Üçpınar köylerini içme suyuna kavuşturmak için inşaat çalışmaları sona erdi. Bu köylerdeki vatandaşlarımız abone olduklarında evlerine su verilmeye başlanacak. Büyükşehir Belediyesi sınırları içersinde yer alan köylerin içme suyu sorununu çözmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” dedi.

Geçen yıl su ihtiyaçlarını karşılamak üzere 13 köye içme suyu sondajları açıldığını vurgulayan Coşkun Öncel, “Açılan 7 sondajın 5'inde sağlıklı su tespit edildi. Çatmoluk, Gecehan, Karışlar, Yukarıçinik ve Kargılı köylerinde gerçekleştirilen sondajlarda uygun su bulundu. Açılan sondajlara 300 bin TL harcama yapıldı” diye konuştu.

Yapılan sondajların sonucunda içme suyu uygunluk testini geçen köylerde inşaat yapım çalışmalarının 2012 yılı yatırım programına alındığını kaydeden Öncel, şunları söyledi: “Karışlar ve Yukarıçinik köylerini içme suyuna kavuşturmak için ihaleleri gerçekleştirildi. Bu köylerimizin su sorununu çözmek için 1 milyon 600 bin TL harcama yapılacak. Çatmoluk, Gecehan ve Kargılı köylerinin ihale dosyaları ise hazırlık aşamasındadır. 2 ay içinde ihalesi yapılacaktır.”Öte yandan, 2012- 2013 eğitim ve öğretim yılında öğrenime girecek olan Canik Başarı Üniversitesi'ne şehir şebeke suyunu götürmek için ihalenin gerçekleştirildiğini ifade eden Coşkun Öncel, bu proje için yaklaşık 1 milyon TL harcama yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA