Sarkozy Yasada Israr Ederse Bunun Sonuçlarına Herkes Katlanır

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Ermeni tasarısını tekrar gündeme getirilmesinin Anayasa Konseyi'ne meydan okuma anlamına geleceğini söyledi.

Tahsin Burcoğlu, Fransa Anayasa Konseyi'nin 'yasayla tanınan soykırımların inkarının cezalandırılmasına ilişkin yasa teklifini ' Fransız Anayasası'na aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmesini değerlendirdi. Kararın net ve tartışmasız olduğunu vurgulayan Burcuoğlu, bu kararla benzer tasarılara açık kapı bırakılmadığı yorumunu yaptı.


Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin konuyla ilgili yeni bir tasarı hazırlanması talimatını da değerlendiren Burcoğlu, 'Bu iş artık keşke burada bitse. ' dedi. Büyükelçi Burcuoğlu, bunu Türkiye'ye karşı hasmane bir tutum ve cepheden saldırı olarak değerlendireceklerini ifade etti. Burcoğlu, 'Bunun sonuçlarına herkes katlanır. Bu konudaki ısrar, her iki taraf için de hayırlı olmaz. Bu konuda müteyakkız olmaya devam edeceğiz. ' dedi.


Paris Büyükelçisi Burcuoğlu, Fransa'da meclis ve senatodaki 'yürekli, prensip sahibi ve Türkiye ile dostluğa önem veren ' siyasetçilere de teşekkür etti.