Sağlık-sen’in Alanya Şubesi'nden, Üyelerine Yüksek Lisans Hizmeti

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in Alanya Şubesi, Beykent Üniversitesi ile ortaklaşa ‘hastane yönetimi ve sağlık kurumları işletmeciliği’ alanında üyelerine yüksek lisans eğitimi başlattı.

Sağlık-Sen Alanya Şubesi, Türkiye 'de bir üniversitenin kurulduğu tek ilçe olan Alanya 'ya bu kez yine bir ilçede ilk olan Yüksek Lisans hizmetini getirdi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) 'da yapılan kayıt töreninde konuşan Sağlık-Sen Alanya Şube Başkanı Süleyman Karaman, sağlık çalışanlarının hizmet verdikleri sağlık kurumlarının yönetimi hakkında yeterli eğitim ve donanıma sahip olarak kurumun daha kaliteli ve verimli hizmet sunmasını amaçladıklarını söyledi.

Sağlıkta dönüşüm programına katkıda bulunmak istediklerini ve üyelerinden gelen talep doğrultusunda sağlık çalışanlarının eğitim seviyelerini yüksek lisans düzeyine çıkarmak istedikleri için Yüksek Lisans eğitim hizmetini verdiklerini kaydeden Karaman, bu eğitimi tamamlayarak diplomasını alan her sağlık çalışanının bulunduğu kurumda birer yönetici adayı olduğunu belirtti.

Halen aynı bölümün Antalya etabında eğitimine devam eden Sağlık-Sen Alanya Devlet Hastanesi Temsilcisi ve eğitim Koordinatörü Ahmet Girgin de bu eğitimin kişiye sadece diploma değil, kişinin perspektifini olumlu yönde değiştirdiğini söyledi.