Sağlık Müdürü Ulu'dan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Ziyaret

Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Nuriye Ulu, Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni ziyaret ederek yeni kullanılmaya başlanan sterilizasyon makinesi hakkında Başhekim Uğur Demirel'den bilgi aldı.

Sağlık Müdürü Ulu'dan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Ziyaret
Ziyarette, diş hekimliğinde sterilizasyon ve enfeksiyon kontrolünün çok önemli olduğunu söyleyen Başhekim Uğur Demirel, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde sterilizasyonu sağlamak ve malzemeleri doğru teknikle uygulamak için paketleme yöntemi ile otoklav kullanımına geçildiğini ifade etti.

Önemli hastalıkların büyük çoğunluğunun belirtisiz geçirildiği için her hastanın potansiyel enfeksiyon hastası olarak görüldüğünü ve buna göre önlemler alındığını ifade eden Demirel, 'Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde de kliniklerden gelen aletlerin yıkama makinesinde ön temizliği yapılmakta ve paketlenerek otoklavda steril edildikten sonra steril deposunda istiflenmektedir. Sterilizasyonda son teknoloji ürünü olan bu makinenin kurumumuza kazandırılması konusundaki desteklerinden dolayı başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ederim ' dedi.İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu ise, müdürlük olarak merkezin en iyi şartlarda hizmet edebilmesi için tüm imkanları seferber edeceklerini belirtti.
Kaynak: İHA